Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ziua Z în politica britanică: Deputații TRANȘEAZĂ soarta ACORDULUI de BREXIT
WhatsApp
Parlamentul Regatului Unit se reunește, sâmbătă, pentru prima oară în 37 de ani, să voteze asupra acordului de Brexit încheiat de premierul Boris Johnson cu liderii statelor din Uniunea Europeană, potrivit BBC.

Primul-ministru din arhipelag a încercat să convingă suficienți parlamentari, astfel încât înțelegerea convenită cu Bruxellesul să fie adoptată de Camera Comunelor, dar chiar și așa este de așteptat ca votul să fie tranșat la limită, după cum o arată estimările de moment.

Boris Johnson se bazează pe sprijinul conservatorilor, dar foștii săi aliați din DUP și formațiunile de opoziție au promis să voteze împotriva acordului. În acest condiții, este greu de zis dacă Downing Street va coagula o majoritatea la votul de sâmbătă.

Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, a recunoscut că votul ar putea fi „strâns", dar a precizat că guvernul a „ascultat îngrijorările parlamentarilor din toate taberele".

„Acum este timpul ca parlamentarii să-și asume responsabilitatea și să adopte acordul, și să-i permită țării să meargă mai departe", a spus Barclay, la BBC.

Totodată, este de aștetptat ca măcar nouă parlamentari laburiști să nu respecte linia partidului și să vină alături de Johnson. Ba mai mult, chiar și câțiva conservatori excluși de premier din formațiunea de centru-dreapta ar putea vota acordul.

Ședința începe la ora 9.30 (ora locală), dar votul pentru Brexit va avea loc abia pe după-amiază. Este pentru prima oară în 37 de ani când Parlamentul Regatului Unit se reunește într-o sâmăbătă - ultimul eveniment de acest gen avea loc în 1982, când izbucnea războiul cu Argentia pentru Insulele Falkland.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel