Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ziua alegerilor la Videle a fost cu emoţii mari: Iohannis „vorbește prea scurt”, Dăncilă „dă din suflet răspunsul”
WhatsApp
Ziua alegerilor la Videle, acasă la fostul la premier, Viorica Dăncilă, a fost cu emoţii mari. Cu pariuri şi speranţă, presărată cu multe comentarii despre politica din România. Oamenii care au votat-o pe Viorica Dăncilă spun că este un om sufletist, care vorbește pe înţelesul lor. Despre discursul preşedintelui Iohannis spun că nu înțeleg întotdeauna ce zice, chiar dacă este mai pregătit.
Sursa foto: captură Digi 24

Localnic: „O să vedeți că diseară va fi exact cum a fost acum 5 ani, când toată lumea zicea Ponta, Ponta, uite că a picat Ponta și a ieșit Iohanis. O să vedeți că diseară va fi o răsturnare din aia mare, așa... o surpriză, va fi o surpriză mare”.

Cel mai animat loc din Videle în ziua alegerilor a fost piața, relatează Digi 24 într-un reportaj. După cum știm, aici tot timpul se discută politică, oamenii au făcut pariuri, au fost păreri pro și contra despre cine va câștiga turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Cu cizmele în picioare, printre gunoaie, oamenii din Videle încearcă să îşi vândă marfa în piaţă. Părerile sunt diferite despre fostul premier Viorica Dăncilă, în funcţie de cât a câştigat fiecare la pensie.

În Videle, rar vezi tineri pe stradă. Mulţi sunt plecaţi, din cauza lipsei locurilor de muncă. Dar pentru cei care au rămas, asta nu contează.

-Locuri de muncă? Locuri de muncă sunt, dacă nu, plecăm la București. Eu sunt pensionar, am scăpat de... stresul ăsta.

-Am un nepot plecat.

-Unde?

-Nu știu să vă spun, dar e plecat cu familia. A plecat acum 2 săptămâni. Este inginer, are 2 facultăți, are doctoratul.

Oamenii spun că votează pentru a fi mai bine. Dar puţini sunt cei care şțiu să definească ce înseamnă binele, având în vedere atribuţiile preşedintelui.

-Să fie mai bine.

-Prețurile să rămână... să nu se mai scumpească.

-Ce înseamnă mai bine?

-Uitați și dvs ce lacuri sunt pe aici. Să fie și la noi asflat cum trebuie.

-Dar știți că președintele nu se ocupă cu asta.

-Păi dânsul dă ordine și subalternii fac, nu? Nu e așa normal? Dânsul e împăratul, ce mai.

Oamenii din Videle au votat cu inima, aşa cum i-a şi îndemnat Viorica Dăncilă. Mulţi spun că au fost colegi de serviciu cu fostul premier, dar destinele lor s-au despărţit când inginerul Viorica Dăncilă a intrat în politică şi a plecat din Videle.

-Doamna a fost sufletistă. O cunoaștem de când lucra la schelă, la petrol și a fost sufletistă cu toată lumea, și cu copii, și cu vârstnici, și cu toată lumea, așa e de când o cunoaștem în orașul Videle.

Este motivul pentru care foşții colegi ai preşedintelui PSD o susţin, în ciuda criticlilor.

-Ce înseamnă așa cum este?

-Așa cum o consideră în Parlament. Dacă ea nu e pregătită îndeajuns, cum râd unii, domnul Iohannis cu atâta pregătire care are nu s-a coborât niciodată... nu a ajuns niciodată la nivelul dânsei.

-Noi niciodată nu înțelegem termenii, politicienii care este și dânsa este cu orice om... mai popular. Dă de de înțeles și la omul care nu înțelege.

-Actualul președinte vorbește prea sofisticat?

-Nu, dar prea scurt, la orice declarație este prea scurtă, prea scurtă declarația și prea cu emoții, gânditoare, să vadă ce poate să dea răspuns, dar dânsa dă din suflet răspunsul.

Viorica Dăncilă a câştigat detaşat alegerile în Videle cu peste 50%.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Alegerile Prezidentiale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel