Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de soldați turci, omorâți. Erdogan a bătut palma cu Trump: decizie în această seară
WhatsApp
Preşedinţii turc Recep Tayyip Erdogan şi american Donald Trump au convenit vineri să ia ''imediat'' măsuri pentru a evita ''o mare tragedie umanitară'' în regiunea Idleb din Siria, unde a lansat o ofensivă regimul de la Damasc susţinut de Rusia, potrivit preşedinţiei turce, relatează AFP.

Într-o convorbire telefonică la o zi de la moartea a 33 de soldaţi turci în atacuri ale regimului de la Idleb, cei doi lideri ''au convenit să ia imediat măsuri suplimentare pentru a evita o mare tragedie umanitară'' în această provincie rebelă, a indicat preşedinţia într-un comunicat de presă.

Erdogan şi-a declarat ''hotărârea de a curăţa elemente ale regimului'' în zona Idleb unde urma să fie pus în aplicare un acord de încetare a focului încheiat între Ankara şi Moscova în 2018, potrivit sursei citate.

Cel puţin 33 de militari au murit joi în atacuri aeriene atribuite de Ankara regimului sirian în regiunea Idleb (nord-vestul Siriei). Ankara a ripostat, omorând 20 de luptători sirieni, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Escaladarea ameninţă să agraveze situaţia umanitară deja critică la Idleb, unde aproape un milion de persoane au fost strămutate în ultimele luni de ofensiva lansată de regimul de la Damasc din decembrie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel