Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de probe, inclusiv gloanțe reale, colectate de pe platoul de filmare unde Alec Baldwin a împușcat doi oameni
WhatsApp
Anchetatorii din SUA au ridicat 600 de probe de pe platoul de filmare al filmului ”Rust”, unde Alec Baldwin a împușcat doi oameni, inclusiv gloanțe reale.

Anchetatorii au ținut prima conferință de presă de la teribilul accident. Oficialii au explicat că cercetările sunt în desfășurare și că fac tot posibilul să afle ce s-a întâmplat, potrivit Digi24.

Șeriful din Santa Fe, Adan Mendoza, a explicat că au fost ridicate 600 de probe de pe platourile de filmare, inclusiv gloanțe reale. Toate urmează să fie analizate. ”Am recuperat ceea ce credem că este posibil să fie muniție reală de pe platoul de filmare. Toate articolele vor fi trimise la laboratorul criminalistic al FBI pentru analiză”, a spus acesta.

De asemenea, el a precizat că ”am strâns circa 600 de probe. Acestea includ trei arme de foc, aproximativ 500 de cartușe și mai multe obiecte de îmbrăcăminte și accesorii. Credem că avem în posesia noastră arma de foc care a fost folosită de Baldwin. Credem că avem cartușul de la glonțul care a fost tras din armă.”

”Suspectăm că pe platoul de filmare existau mai multe gloanțe reale. Această anchetă este în desfășurare, așa că nu voi discuta cum au ajuns acolo, dar bănuim că existau. Acest lucru va fi stabilit când se va face testarea de către laboratorul criminalistic”, a spus Mendoza.

 

Trei persoane au manevrat arma mortală

 

În total, trei persoane au manevrat arma cu care a fost ucisă Halyna Hutchins, directorul de imagine. Înainte să ajungă în mâinile lui Alec Baldwin, aceasta a trecut pe la asistentul de regie și armurier. ”Toți trei au cooperat în anchetă și au dat declarații”, a subliniat Mendoza.

Până în prezent, nimeni nu a fost arestat sau pus sub acuzare. ”Dacă faptele, dovezile și legea susțin acuzațiile, atunci voi iniția urmărirea penală la momentul potrivit. Toate opțiunile sunt deschise în acest moment. Nu iau decizii pripite și nu mă grăbesc să judec”, a spus procurorul districtual Mary Carmack-Altwies.

Autoritățile au explicat că este mult prea devreme pentru a vorbi de vinovați, ancheta fiind în desfășurare. ”Mă bazez pe fapte susținute de dovezi, pe martori cooperanți și credibili și subliniez importanța continuării anchetei complexe”, a subliniat procurorul.

 

Nimeni nu a fost arestat

 

Nimeni nu a fost arestat sau pus sub acuzare, a precizat procurorul districtual Mary Carmack-Altwies, însă a precizat că toate opțiunile sunt deschise în acest moment. 

Pe de altă parte, producătorii filmului Rust au angajat firma de avocatură Jenner & Block pentru a investiga circumstanţele în care s-a produs accidentul mortal de săptămâna trecută, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Echipa de producţie a mai adăugat că în această perioadă cooperează cu autorităţile care anchetează incidentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel