Zaţ de cafea: Top ZECE utilizări inteligente pentru casa şi grădina ta!
Autor: Echipa Stiri Diaspora pe 13 iul 2021, 11:08 | Lifestyle

Zaţ de cafea: Top ZECE utilizări inteligente pentru casa şi grădina ta! (sursa foto: Pixabay)

Odată ce v-ați preparat ceașca de cafea de dimineață, daţi drumul creativităţii şi reciclaţi zaţul rămas în cană în moduri inedite pentru casă şi grădină. Iată zece utilizări inteligente a zațului de cafea.

Citeşte şi: Menta pentru sănătate şi pentru casă: 12 utilizări ingenioase ale acestei plante

 

Zaţ de Cafea. Top ZECE utilizări inteligente pentru casa şi grădina ta

 

1. Alungă insectele din grădina ta

Zaţul de cafea este un mare agent de respingere a insectelor din grădină. Formaţi un inel de zaţ în jurul plantelor, care va îndepărta furnicile și melcii.

 

2. Fortifică plantele

Dați puieților un impuls de azot prin amestecarea zaţului în sol sau într-un vas cu apă.

 

3. Dezodorizează frigiderul

Așezați un castron de zaţ uscat în frigider sau congelator pentru a neutraliza mirosurile lăsate de resturile de alimente stătute sau de mâncarea stricată.

 

4. Curăță instrumentele și vasele

Așezați câteva lingurițe de zaţ pe o cârpă subțire de curățat și folosiți-o pentru a îndepărta grăsimea și murdăria de pe vase și tigăi. Finalizați cu o clătire completă.

 

5. Ascunde zgârieturile de mobilier

Scufundați un tampon de bumbac în zaţ și tamponați-l pe zgârieturile din mobilierul din lemn de culoare închisă pentru a le minimiza. Testează mai întâi într-o zonă discretă.

 

6. Crește hortensiile albastre

Puneţi zaţ în sol, la baza hortensiilor, pentru a crește nivelul de aciditate. Acest lucru ajută plantele să absoarbă aluminiu pentru a menține florile într-o culoare albastru vibrant.

 

7. Dă hârtiei un aspect antic

Înmuiaţi hârtia sau foile de papetărie într-un amestec zaţ și apă timp de un minut sau două, apoi lăsați să se usuce și periați uşor zaţul de pe hârtie.

 

8. Curăţă uşor cenușa

Presărați zaţ umed pe cenușa șemineului pentru a reduce praful în aer în timp ce măturați.

 

9. Scrub pentru mâini

Frecați o lingură de zaţ între palme ca un exfoliant pentru a îndepărta pielea moartă și a ajuta la eliminarea mirosurilor din alimente precum pește și usturoi.

 

10. Capcană pentru gândaci

Umpleți o cutie sau un borcan cu un centimetru sau două de zaț de cafea umezit, apoi căptușiți gâtul recipientului cu bandă dublă extra-lipicioasă. Mirosul va atrage gândacii în capcană.

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri