Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Votul pe acordul pentru BREXIT, AMÂNAT pentru ANUL VIITOR. Înfrângere DUREROASĂ pentru Boris Johnson. ULTIMA ORĂ
WhatsApp
Votul pe acordul pentru Brexit a fost amânat de Parlamentul britanic. Astăzi a avut loc o sesiune extraordinară, dar premierul Boris Johnson va fi evoit să trimită o scrisoare la Bruxelles și să ceară amânarea Brexitului până în ianuarie 2020, după ce amendamentul Letwin a fost votat.

Camera Comunelor s-a reunit într-o sesiune extraordinară, de weekend, pentru a-și da votul pe acordul pentru Brexit, însă, situația a evoluat cu totul diferit față de cum se aștepta Premierul Boris Johnson, după ce parlamentarii au votat în favoarea amendamentului Letwin, care amână ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană. 

Deputatul independent Oliver Letwin şi colegul laburist Hilary Benn au introdus un amendament care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat.

Acest amendament a fost astfel supus votului și a primit susținerea majorității deputaților britanici. 322 de parlamentari britanici au susținut amendamentul, iar 306 l-au respins. În urma aprobării amendamentului, votul pe acordul cu UE nu a mai putut avea loc, ci trebuie amânat, la fel și Brexit-ul.

Conform unei alte legi adoptate de parlamentari în septembrie, Benn Act, Premierul Boris Johnson este nevoit chiar pe 19 octombrie să scrie o scrisoare Uniunii Europene, în care să ceară amânarea Brexit-ului până în ianuarie 2020.

Boris Johnson a anunțat deja că nu se va conforma și va încerca să obțină votul pe acord săptămâna viitoare, relatează BBC, când va introduce în parlament legislaţia necesară retragerii din UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel