Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vot Diaspora: 40.000 de români s-au ÎNSCRIS pentru votul prin corespondență la alegerile parlamentare
WhatsApp
Aproape 40.000 de români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din luna decembrie. Termenul de înscriere în Registrul electoral ca alegător în străinătate prin corespondenţă a expirat joi, la ora 24.00.  
vot_prin_corespondenta

Potrivit site-ului AEP, un număr total de 39.238 de români din diaspora au depus cereri de înregistrare pentru acest tip de vot. 
Cele mai multe cereri au venit de la românii din Marea Britanie - 9.224, Germania - 5.772, Italia - 3.378, Spania - 3.338, Franţa - 2.769. Peste 1.000 au fost depuse de românii din Belgia, Olanda, Elveţia, Austria, SUA, Irlanda.

Totodată, 3.939 de români din afara graniţelor s-au înscris pentru a vota la parlamentare la o secţie de votare. În acest caz, termenul limită de înscriere în Registrul electoral ca alegător în străinătate a expirat pe 21 septembrie. Conform legislaţiei în vigoare, înregistrarea ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare a demarat la data de 1 aprilie 2020 şi se încheie odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale, adică în data de 21 septembrie. În cazul votului prin corespondenţă, termenul a fost prelungit cu încă o lună.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel