Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vizita Papei Francisc în România s-a încheiat. Klaus Iohannis şi-a luat rămas bun de la Suveranul Pontif
WhatsApp
Vizita de stat, pastorală şi ecumenică de trei zile a Papei Francisc în România s-a încheiat duminică după-amiază, la Sibiu, de unde Suveranul Pontif a plecat spre Vatican cu o aeronavă TAROM, scrie Agerpres.
Klaus Iohannis îşi ia rămas bun de la Suveranul Pontif

La ceremonia de rămas bun, care a avut loc pe Aeroportul din Sibiu, a fost prezent preşedintele Klaus Iohannis, care l-a condus pe Suveranul Pontif.

Papa Francisc a plecat duminică din Blaj, după ce s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii rome dintr-un cartier al oraşului şi şi-a cerut scue în numele bisericii pentru "discriminările la care au fost supuşi".

Papa a plecat de la Sibiu spre Blaj cu maşina, nu cu elicopterul, cum a fost programat iniţial. Comitetul Interministerial pentru Securitate "Vizită Papa Francisc 2019" a anunţat că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, traseul de deplasare al Sanctităţii Sale s-a modificat, fiind ales planul de rezervă pe cale rutieră.

La sosirea în Blaj, Papa Francisc a urcat în papamobil, fiind aclamat de localnici şi pelerini. Suveranul Pontif a salutat credincioşii, timp în care Corala Catolica de la Biserica Greco-Catolică Sf. Petru din Braşov interpreta "Cântec pentru episcopii martiri".

La Blaj a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis împreună cu soţia sa, Carmen, care este greco-catolică. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a asistat la ceremonia religioasă, însoţită de alţi membri ai guvernului.

Papa a mai participat duminică, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, la slujba de beatificare a celor şapte episcopi greco-catolici martiri, care au plătit cu viaţa credinţa lor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel