Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Viorica Dăncilă, reacţie după decizia CCR: "Ca premier, am căutat tot timpul..."
WhatsApp
Fostul prim ministru Viorica Dăncilă a declarat miercuri, după ce CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului referitoare la prevederile OUG privind Codul administrativ, că în calitate de premier a căutat să promoveze "eficienţa în administraţie" şi să prevină "riscurile disfuncţionalităţilor".

"Mă bucur că decizia Curţii Constituţionale de azi a confirmat constituţionalitatea OUG 57 din 2019 privitoare la Codul Administrativ. Ca premier, am căutat tot timpul să promovez eficienţa în administraţie şi să previn riscurile disfuncţionalităţilor. Adoptarea OUG 57 a fost o soluţie în acest sens, iar atacarea ei la CCR mi s-a părut nedreaptă, chiar dacă procedural legală. O bună guvernare presupune asumarea deciziilor pentru oameni în ciuda criticilor şi atacurilor - iar apoi consecvenţă în aplicare. Guvernanţii trebuie însă să se asigure că fac ceea ce trebuie, nu aşa cum a procedat Guvernul Orban, care a sfidat România cu cele 25 de ordonanţe de urgenţă făcute neprofesionist şi adoptate mecanic, fără analiză", a scris Dăncilă pe Facebook.

Curtea Constituţională a României a respins miercuri sesizarea Avocatului Poporului referitoare la prevederile OUG 57/2019 privind Codul administrativ, potrivit unor surse din CCR. Acestea au precizat că CCR a constatat că ordonanţa care aprobă Codul administrativ e constituţională în raport cu criticile formulate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel