Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vine criza economică: aproape 20% dintre americani nu-și mai pot plăti chiria
WhatsApp
Peste 16% dintre americani nu au reuşit să îşi plătească chiriile în iunie, arată un sondaj efectuat de Biroul de Recensământ al SUA, potrivit AFP. Ancheta desfăşurată în perioada 2-7 iulie arată de asemenea că 30,6% din cei 73,8 milioane de chiriaşi chestionaţi nu cred că vor putea plăti luna aceasta.

Aproape jumătate din americani s-au confruntat cu reduceri de salarii din cauza restricţiilor impuse pe scară largă de la jumătatea lui martie pentru combaterea coronavirusului, conform datelor Biroului. Instituţia efectuează săptămânal studiul privind chiriile de la sfârşitul lui martie, pentru a determina modul în care epidemia de COVID-19 afectează traiul populaţiei Statelor Unite.

Datele provin din chestionare trimise la domiciliu persoanelor fizice şi de la diferite agenţii guvernamentale.

La sfârşitul lui iunie, 32 de milioane din cei 328 de milioane de americani erau înregistraţi ca şomeri, faţă de 1,6 milioane cu un an în urmă, arată statisticile publicate joi de Departamentul Muncii de la Washington.

În prezent, răspândirea coronavirusului în SUA se accelerează din nou, în special în statul Florida, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel