Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Viktor Orban, RĂZBOI deschis cu un înalt oficial european: "Dacă nu va demisiona, Ungaria va suspenda relaţiile politice"
WhatsApp
Premierul ungar Viktor Orban i-a scris preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a se plânge în legătură cu unele declaraţii ale vicepreşedintei CE Vera Jourova pe care le consideră "ofensatoare la adresa Ungariei şi a poporului ungar", relatează marţi MTI.
sursa foto: Facebook

Viktor Orban a afirmat că, dacă Jourova nu demisionează, Ungaria va "suspenda relaţiile politice" cu aceasta, a declarat pentru MTI şeful biroului de presă al premierului, Bertalan Havasi.

"Ungaria este membră dedicată a Uniunii Europene încă de la aderarea sa, în 2004. Întotdeauna am încercat să ajungem la un acord când au fost dispute şi de cele mai multe ori am reuşit. Preţuim munca preşedintei Ursula von der Leyen ca şef al comisiei", notează Orban în mesajul său.

Premierul ungar mai scrie că Jourova a folosit un "limbaj jignitor" calificând public Ungaria drept "democraţie bolnavă" şi insultându-i astfel pe cetăţenii ungari ai UE, prin sugestia că aceştia nu sunt capabili să-şi formeze o opinie independentă.

"Astfel de declaraţii nu doar că reprezintă un atac la adresa guvernului ales democrat al Ungariei, ci sunt jignitoare şi faţă de Ungaria şi poporul ungar", susţine şeful executivului ungar.

Declaraţiile Verei Jourova deviază de la rolul declarat al CE din Tratatul de la Lisabona de a fi neutră şi obiectivă, conchide Orban.

"Cei care încalcă Tratatul nu sunt capabili să acţioneze ca apărători ai statului de drept şi ai valorilor europene. Declaraţiile comisarului sunt incompatibile cu poziţia pe care o deţine şi trebuie să demisioneze. Până când se va întâmpla acest lucru, guvernul ungar va suspenda relaţiile politice bilaterale cu Vera Jourova", se arată în scrisoarea premierului ungar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel