VIDEO. Orchestra simfonică București, concert inedit în gara din Viena. Austriecii au APLAUDAT minute în șir
Autor: Gabriel Nuță-Stoica pe 28 iun 2019, 09:26 | Cultura

Orchestra Simfonică București a cântat în Gara centrală din Viena. Mii de călători au aplaudat minute în șir prestația artiștilor români. 

Orchestra Simfonică București a realizat un moment unic în gara principală din Viena, Austria. Austriecii, dar și călătorii europeni aflați în gara din Viena, au ascultat live imnul Uniunii Europene și s-au bucurat de rimtul armonios și plin de viață al Ciocârliei.

Acest "Flashmob" face parte din cadrul proiectului #RomâniaDăTonulUniuniiEuropene, realizat cu ajutorul Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) și susținut de Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ministerul Culturii și Identității Naționale Romanian EU Council Presidency / Președinția Consiliului UE.

România încheie pe 30 iunie mandatul său de Președinte al Consiliului Uniunii Europene. Evenimentul va fi marcat prin intermediul unui proiect inedit, intitulat ROMÂNIA DĂ TONUL UNIUNII EUROPENE, organizat de Asociația Philson Young și implementat de Orchestra Simfonică București în șase capitale europene.

Ultima destinație din cadrul proiectului, Helsinki, a fost aleasă în mod simbolic pentru a portretiza următoarea țară care va prelua mandatul Președinției Consiliul Uniunii Europene: Finlanda.

VIDEO

 

Cultura Vezi toate articolele
Crossuri parteneri