Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vicepreședintele Comisiei SRI cere convocarea unei ședințe CSAT pe tema coronavirusului
WhatsApp
Deputatul Marian Cucșa, vicepreședinte al comisiei parlamentare de control a activității Serviciului Român de Informații (SRI), solicită convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pe tema epidemiei de coronavirus.
presidency.ro

În contextul în care un cetățean român, aflat pe un vas de croazieră din largul Japoniei, a fost depistat pozitiv la testul privind infecția cu temutul virus, Cucșa scrie, într-o postare pe Facebook, că epidemia de coronavirus a devenit o problemă de siguranță națională și, ca atare, solicită președintelui Klaus Iohannis întrunirea CSAT.

„Solicit întrunirea CSAT pentru că ne confruntam deja cu o problemă de siguranță națională! Un român de pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia are coronavirus.

Dacă până acum citeam despre cetățeni străini care se confruntă cu această problemă, iată că, din păcate, avem prima confirmare în cazul unui român.

Nu vreau să creez panică, dar cred că este un subiect care necesită mai multă atenție din partea guvernului. Ludovic Orban pare mai interesat de anticipate și de jocurile lui Klaus Iohannis, în astfel de momente.

Ca cetățean al României simt nevoia să știu că au fost luate toate măsurile preventive în acest caz. Mai ales că virusul a ajuns la nici 1500 de kilometri de noi.

Așa că nu pot să nu mă întreb:
1 Ce șanse are un astfel de pacient în spitalele din România?

2 Câte locuri care să întrunească toate condițiile există în unitățile sanitare din țară?

3 Cum pot fi izolați acești pacienți, în condițiile în care spitalele "colcăie" de infecții nosocomiale. Secțiile de Terapie Intensivă sunt arhipline iar regulile elementare de igienă nu sunt respectate, în multe unități sanitare din țară. Pacientul se internează cu o problemă și iese cu trei.

4 Imunitatea pacienților cu Coronavirus este foarte scăzută, cum îi protejați?

5 Ce măsuri preventive au fost dispuse în punctele de frontieră. Și aici nu mă refer doar la aeroportul Otopeni. Există și frontiere terestre

6 Ce măsuri preventive au fost dispuse în portul Constanța?

7 Ce vedem de câteva luni, în acțiunile Guvernului, pe acest subiect? Doar bâlbâieli, lipsa de coordonare în acțiunile instituțiilor ce sunt abilitate pe această problematică. Cred că și rolul CSAT ar trebui să fie foarte activ, în aceste momente, pentru a avea coerență în adoptarea celor mai bune măsuri pentru populație și protejarea oamenilor", a scris Marian Cucșa pe Facebook.

Amintim că unul dintre românii aflați pe vasul de croazieră „Diamond Princess" a fost infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat din județul Argeș, care a fost debarcat de pe navă și internat într-un spital din Japonia.

Cetățeanul român este unul dintre cei 17 conaționali (15 membri ai echipajului și 2 pasageri) de pe nava de crozieră Diamond Princess aflat în carantină în portul japonez Yokohama.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel