Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Veste proastă pentru țările europene? Germania începe să rămână fără paturi ATI
WhatsApp
Germania era văzută ca o baliză pentru alte țări europene în primul val al pandemiei și era lăudată pentru unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate din lume, dar acum începe să lupte cu mai multe infecții severe, după ce numărul cazurilor a ajuns vineri la un record absolut, aproape 24.000 de noi cazuri într-o singură zi, și la fel și și numărul pacienților aflați la terapie intensivă.
Foto ILUSTRATIV

Datele oficiale arată că numărul pacienților Covid aflați unitățile de terapie intensivă din Germania a crescut de la 267 pe 21 septembrie la 3.615 pe 20 noiembrie - o creștere de peste 13 ori în două luni.

Cea mai mare economie a Europei a trecut până acum destul de bine prin pandemie comparativ cu țările vecine. Asta în parte datorită capacității ATI cu 33,9 paturi la 100.000 de locuitori, spre deosebire de Italia, de exemplu, care are doar 8,6. Dar scrie CNN, creșterea numărului de cazuri a produs presiune chiar și asupra sistemului de sănătate a Germaniei, iar spitalurile din anumite regiuni se apropie de limitele lor.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, a avertizat vineri că sistemul s-ar putea prăbuși dacă actuala traiectorie continuă.

„Numărul cazurilor severe din ATI este în continuă creștere. Numărul deceselor este ceva despre care nu se vorbește cu adevărat și rămâne foarte mare", a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.

 

Germania are o rezervă de aproximativ 12.000 de paturi ATI

 

Michael Oppert, șeful secției ATI de la spitalul Ernst von Bergmann din Potsdam, este la fel de îngrijorat de creșterea dramatică din ultimele săptămâni și se așteaptă ca lucrurile să se înrăutățească.

„Nu suntem la vârful valului acum, cel puțin din câte văd eu”, a declarat el pentru CNN. „Și avem o capacitate pentru încă câțiva pacienți, dar dacă această creștere rămâne la fel de rapidă, cred că până și spitalul nostru, cu peste 1.000 de paturi, va ajunge la un punct în care trebuie să trimitem pacienții acasă sau în alte spitale pentru a fi tratați”, spune el.

După ce au fost luați în calcul pacienții non-Covid, 22.066 de paturi ATI din țară erau ocupate în 20 noiembrie, în timp ce 6.107 rămân vacante. Germania are o rezervă de aproximativ 12.000 de paturi ATI, inclusiv paturi de spitale de campanie.

În ciuda capacității mari, ministrul Sănătății Jens Spahn a avertizat luna aceasta că unitățile ATI ar putea fi copleșite dacă rata zilnică de infectare continuă să creasca la nivelul actual.

 

Germania a preluat pacienți Covid din țările vecine

 

Acest lucru ar putea să fie o veste proastă pentru toată Europa, scrie HotNews.ro. Până acum, Germania a preluat pacienți Covid din țările vecine al căror sisteme de sănătate erau copleșite.

În timpul primului val al pandemiei, între 21martie și 12 aprilie, 232 de pacienți au fost transferați pentru tratament în Germania - 44 din Italia, 58 din Olanda și 130 din Franța.

În toamnă, Renania de Nord-Westfalia și Saarland au oferit spații pentru 36 pacienți - 3 din Olanda, 25 din Belgia și 8 din Franța.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel