Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vânzările globale ale vaccinurilor anti-COVID, estimate la 39 de miliarde de dolari în 2021
WhatsApp
Analiștii estimează că vânzările globale de vaccinuri anti-COVID-19 vor atinge 39 de miliarde de dolari în 2021, iar Pfizer/BioNTech va domina piaţa cu vânzări de 14 miliarde de dolari. 

Gigantul farmaceutic Pfizer se pregăteşte să înregistreze anul acesta o creştere de 3-3,1 dolari per acţiune, potrivit CEO-ului Albert Bourla, care a vorbit recent în cadrul unei conferinţe organizate de JPMorgan.

Firma, care se clasează pe locul 64 în clasamentul Fortune 500 privind cele mai mari corporaţii americane după suma totală a veniturilor, va raporta rezultatele din ultimul trimestru pe 2 februarie 2021, scrie Yahoo Finance, citat de Agerpres.

„Ne aşteptăm ca vânzările globale de vaccinuri anti-COVID-19 să atingă 39 de miliarde de dolari în 2021 şi credem că Pfizer/BioNTech va domina piaţa cu vânzări de 14 miliarde de dolari”, scrie Karen Andersen, strateg al firmei de servicii financiare Morningstar.

„Chiar dacă rămânem sceptici cu privire la abilitatea companiei AstraZeneca de a penetra piaţa din SUA, având în vedere datele mixte pe care le-a oferit a treia etapă a testelor clinice, ne aşteptăm ca Statele Unite să obţină suficient de multe doze de la Pfizer, Moderna, Novavax (probabilitate de 70%), şi Johnson & Johnson (probabilitate de 50%) pentru a atinge imunitatea de turmă până la mijlocul lui 2021”, a adăugat Andersen.

În prezent, preţul unei acţiuni Pfizer este de aproape 36,9 dolari, încheind şedinţa de tranzacţionare de ieri cu o scădere de 0,86%. Între timp, valoarea de piaţă a gigantului a ajuns la circa 205 miliarde de dolari.

Banca Morgan Stanley se aşteaptă ca preţul unei acţiuni să atingă pragul de 40 de dolari în următoarele 12 luni, ajungând chiar la 48 de dolari în cel mai bun scenariu sau, în cel mai rău caz, la 33 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel