„Vaccinarea la chiuvetă”. Cristian Oancea: „Plătești underground, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat”
Autor: Loredana Iriciuc pe 25 aug 2021, 21:00 | Sanatate

„Vaccinarea la chiuvetă”. Cristian Oancea: „Plătești underground, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat”

O serie de pacienți bolnavi de COVID-19, care aveau certificate de vaccinare dar prezentau o evoluție discrepantă a bolii, l-au determinat pe Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, să vorbească de „vaccinarea la chiuvetă”.

„Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică. Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat”, a declarat, la Digi24, Oancea.

Medicul a adăugat că în spațiul public se vorbește despre oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați.

IPJ Timiș a început verificări pentru clarificarea situației, a comunicat instituția, potrivit Mediafax.

 

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri