Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UPDATE: Ședința Coaliției s-a încheiat fără rezultatul dorit de USRPLUS
WhatsApp
Cei doi lideri USRPLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna, spun că au mandat prin susținerea celor 400 de lideri ai partidului pentru schimbarea lui Cîțu, dacă se dorește continuarea guvernării în coaliția agreată.
Sursa foto: Dan Barna/Facebook

UPDATE:

Copreședintele AUR, George Simion a anunțat că au fost strânse până acum puțin peste 200 de semnături. El a declarat pentru Digi24.ro că textul moțiunii de cenzură inițiată de partidul al cărui copreședinte este a fost curățat astfel încât să conțină doar ”chestiunile care îl vizează” pe premierul Florin Cîțu. Inițial, moțiunea de cenzură a celor din AUR conținea referiri la activitatea miniștrilor USR PLUS.

”Nu dorim să intrăm în conflicte ideologice și stilistice cu ceilalți parlamentari care vor debarcarea lui Florin Cîțu din funcție. Așadar textul moțiunii inițiate de noi va fi unul minimal, care se rezumă la chestiunile care îl vizează pe viitorul fost premier”, a declarat George Simion, pentru Digi24.ro.

George Simion a precizat că în proporție de 80% moțiunea va fi depusă astăzi.

Update:

Ședința Coaliției s-a încheiat. Nu s-a ajuns la niciun acord. Liderii USRPLUS au anunțat că în această seară vor depune moțiunea de cezură împotriva guvernului din care fac parte. Totodată, surse politice afirmă că premierul pregătește schimbarea tuturor membrilor guvernului, secretari de stat și prefecți ai formațiunii politice USRPLUS.

Aceleași surse au anunțat că ministrii USRPLUS deja au demisiile semnate, dar nu au fost încă depuse.

Știrea inițială

Dacian Cioloș: Azi la 18.00, la ședința Coaliției mandatul nostru este să solicităm demisia sau retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Cîțu, ca să putem continua în aceeași formulă, în Coaliție. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, avem un mandat foarte clar să depunem moțiunea de cenzură în cel mai scurt timp. 

Dan Barna: Au fost aproape 400 de lideri ai USRPLUS din întreaga țară. Au confirmat și practic conducerea națională a partidului, prin comitetul politic, a confirmat poziția pe care Biroul Național a transmis-o încă de miercuri seară, de când premierul Cîțu a decis să împingă USRPLUS afară din funcționarea acestui cabinet, prin demiterea ministrului Justiției, demiterea nemotivată și pe argumente absolut ridicole. Mandatul este foarte clar, l-a precizat Dacian Cioloș: solicităm Coaliției înlocuirea premierului. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, moțiune de cenzură având toată susținerea USRPLUS.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel