Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a plimbat din România în Portugalia o avere nedeclarată. Peste 16.000 de euro au ajuns în bugetul Spaniei
WhatsApp
Garda civilă din Spania a reținut un român care se îndrepta spre Portugalia cu  sumă impresionantă de bani asupra sa, dar care nu a fost declarată la intrarea în ară, așa cum prevede legea.

Garda Civilă din Puebla de Sanabria,Zamora, au găsit, ieri, într-un vehicul condus de un cetățean român o sumă de bani care a depășit limitele permise pentru tranzitul de valută sau valute între țările UE. Mai exact, românul  a călătorit din România în Portugalia, transportând banii distribuiți în mai multe locuri printre obiecte, atât în moneda euro, cât și în Lei în monedă variată. 

Ese vorba despre aproape 14.000 € și 10.200 LEI. Bărbatul nu a prezentat declarația de deplasare a mijloacelor de plată (model S1), care este obligatorie la trecere printr-o frontieră între țările UE cu o sumă de peste 10.000 €. 

Pentru că nu a putut jusifica originea banilor, sumele în Lei și Euro au fost confiscate temporar, până la justificarea precedenței legale a sumei intervenite, potrivit noticiascyl.com. 

Banii au fost depuși în numărul de cont al Băncii Spaniei, trimițând procesul-verbal către autoritățile competente (Secretariatul Comisiei pentru prevenirea spălării banilor și a infracțiunilor monetare (Subdirecția generală de inspecție și mutare a capitalurilor, Direcția generală a Trezoreriei și Politicii) Serviciul financiar și executiv al Comisiei pentru prevenirea spălării banilor și a infracțiunilor monetare). 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel