Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un primar din Olanda rezolvă problema românilor ținuți în condiții INUMANE: Patronii exploatatori PLĂTESC scump
WhatsApp
Românii şi polonezii și românii sunt o forţă de muncă căutată în Olanda. Însă mulţi dintre ei sunt exploataţi, chiar sub ochii autorităţilor şi a societăţii civile.
Foto ILUSTRATIV

Ceea ce se întâmplă în abatoare şi pe câmpuri nu este o noutate pentru nimeni. Abuzurile sunt semnalate tot mai des în ultimii ani: angajatori, care îşi pun muncitorii sezonieri să doarmă în şoproane; chirii mai mari şi locuinţe mai proaste pentru muncitorii români.

Toate acele slujbe, refuzate de lucrătorii olandezi, sunt ocupate de muncitori din Europa de Est, care trăiesc în condiții mizerabile și care sunt aruncați în stradă atunci când se revoltă, scrie gelderlander.nl

Primarul din Apeldoorn, Ton Heerts, a venit cu o soluţie bună pentru  muncitorii sezonieri neplătiți și cu o veste foarte proastă pentru agențiile de angajare dubioase și angajatorii abatoarelor.  

Heerts a închis, mai întâi, abatorul din Vion din Groenlo, atunci când a izbucnit un focar de Covid19. Ulterior, a verificat mai multe abatoare din regiune, pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de limitare a răspândiri Covid19.  Pentru prima dată, un primar încearcă să pună punct  abuzurilor.  Publicaţia face apel către cetăţenii ţării să semnaleze autorităţilor orice abuz al angajatorilor din abatoare, pentru a nu fi şi ei părtaşi a acesta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel