Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un nou vaccin COVID-19, evaluat de Agenţia Europeană a Medicamentului. Când ar putea fi folosit
WhatsApp
Agenţia Europeană a Medicamentului a început o evaluarea vaccinului chinez Sinovac, a anunţat marţi autoritatea de reglementare a medicamentelor. Datele preliminare din studiile de laborator arată că vaccinul produce un răspuns imun, a precizat EMA într-un comunicat de presă.

Procesul de "revizuire continuă" prin care va trece vaccinul Sinovac permite autorităţilor de reglementare din UE să evalueze datele pe măsură ce devin disponibile până când există suficiente dovezi pentru a depunerea unei cereri formale de autorizare condiţionată de introducere pe piaţă.

EMA nu a precizat un interval de timp pentru o decizie finală, dar a spus că procesul ar trebui să "dureze mai puţin timp decât în ​​mod normal".

Agenţia are, de asemenea, evaluări în curs de desfăşurare a altor trei vaccinuri, inclusiv vaccinul Sputnik, vaccinul ARNm CureVac şi vaccinul pe bază de proteine ​​Novavax. Vaccinul Sinovac foloseşte un virus inactivat.

„EMA va evalua conformitatea vaccinului cu standardele obişnuite ale UE pentru eficacitate, siguranţă şi calitate”, a precizat EMA.

Sinovac a înregistrat rate de eficacitate diferite în studiile desfăşurate în mai multe ţări, care variază între 51% şi 82%. Acesta a fost aprobat de autorităţile de reglementare chineze, împreună cu alte trei vaccinuri autohtone.

Se aşteaptă ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii să ia o decizie cu privire la vaccin la sfârşitul acestei săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel