Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un nou simptom de infectare. Unul din cinci pacienți prezintă acest simptom ciudat
WhatsApp
Un nou simptom al infecției cu SARS-CoV-2 a fost descoperit de specialiști. Este vorba de "limba COVID".

Tim Spector, un medic epidemiolog la King's College din Londra, a descris un nou simptom al infecției cu SARS-CoV-2 neglijat până acum. Utilizatorii unei aplicații descărcată de milioane de britanici în care pot raporta prezenta simptomelor au descris un simptom ciudat.

Ce este "limba COVID", noul simptom al infecției cu coronavirus

 

Până acum, toată lumea a auzit de cele clasice: febră, tuse, durere musculară, dureri în piept, greață, diaree, pierderea mirosului sau a gustului. Mulți dintre pacienții medicului care erau infectați cu coronavirus prezentau pete albicioase pe limbă, dar și afte în zona cavității bucale. Epidemiologul britanic a numit noul simptom "limba Covid”, potrivit Corriere della Sera.  

Alte simptome dermatologice

 

În întreaga lume au fost descrise multiple simptome dermatologice, cum ar fi urticarie, erupții cutanate asemănătoare varicelei, vezicule pe mâini și picioare.

Mai multe studii au evidențiat diferite manifestări cutanate ale bolii, uneori cauzate de afectarea circulației vaselor de sânge, mai frecvent la vârstnici, alteori au rămas singurele simptome ale Covid-19.

Din analiza datelor publicate pe platforma respectivă a reieșit că 1 din 5 (21%) dintre pacienții pozitivi au raportat un simptom dermatologic.

Profesorul Tim Spector a scris pe Twitter că „una din cinci persoane cu Covid prezintă simptome mai puțin frecvente care nu apar pe lista oficială a Public Health England, precum erupții cutanate.

"Există un număr tot mai mare de ulcere ciudate în gură. Inflamația limbii poate fi dureroasă. Desigur, nu se poate spune că toți cei care manifestă aceste simptome sunt pozitive pentru Covid, deoarece există și alte boli pot provoca ulcere la nivelul gurii, dar este foarte recomandat să consultați un medic", mai scrie sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel