Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un mare oraș din România pierde 10 000 de locuitori pe an. Oamenii pleacă în străinătate 
WhatsApp
Marile orașe din România suferă la fel ca întreaga țară de o depopulare masivă. Într-o situație specială se află Focșaniul, care a ajuns să piardă 10 000 de locuitori pe an. Cei mai mulți pleacă în străinătate. 

Focșani este cel mai depopulat oraș din România. A pierdut în ultimii ani aproape 30 de mii de locuitori. Oamenii au plecat la muncă în străinătate după ce orașul din Vrancea nu le-a mai oferit oportunități. Cei mai mulți au ales Italia, iar acolo, oamenii susțin că sunt apreciați pentru munca lor, relatează Realitatea.net. 

În ultimii 10 ani, aproape 30 de mii de oameni au plecat din Focșani. Odată cu devalizarea întreprinderilor, situaţia s-a schimbat radical, iar orașul a ajuns în topul celor mai depopulate zone din România. Oamenii au căutat noi oportunități și s-au îndreptat fiecare către alte țări din Europa. Cei mai mulți dintre ei au ales Italia.

Dacă în urmă cu câțiva ani, autoritățile anunțau că românii se vor întoarce „buluc” din străinătate și le promiteau acestora un trai mai bun, ultimul recensământ arată exact contrariul.

Anul viitor va avea loc un nou recensmânt al populaţiei şi nu este exclus să vedem cifre şi mai îngrijorătoare, spun autoritățile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel