Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un grup de diplomați și familiile lor au părăsit Coreea de Nord într-o drezină
WhatsApp
Din cauza măsurilor stricte anti-Covid care există în acest moment în Coreea de Norda, un grup de diplomați ruși și familiile lor au părăsit Coreea de Nord într-o manieră cel puțin neobișnuită: într-un cărucior pe șine împins manual.
diplomati rusi drezina coreea de nord

Cele opt persoane au călătorit cu trenul și autobuzul până într-o zonă în apropiere de granița cu Rusia. Acolo s-au suit într-o drezină pe care au împins-o pe o distanță de aproximativ un kilometru, relatează Digi24.

„În situația în care granițele au fost închise vreme de peste un an, iar transporturile au fost oprite, a fost nevoie de o călătorie dificilă pentru a ajunge acasă”, a transmis Ministerul rus de Externe într-o postare pe Facebook, alături de fotografii cu diplomații în căruciorul respectiv. Fotografiile îi arată pe diplomați și pe familiile acestora în cărucior, cu bagaje, în timp ce traversează un pod.

Ministerul rus scrie că principalul „motor” al căruciorului, cel care l-a împins de-a lungul unui pod pe râul Tumen spre Rusia, este un secretar de ambasadă, Vladislav Sorokin. Sorokin și familia acestuia, printre care și un copil de 3 ani, călătoriseră anterior 32 de ore cu trenul și autobuzul de la Phenian până în zona de graniță.

Măsurile stricte anti-Covid ale Phenianului au afectat puternic capacitatea de mișcare la graniță și accesul la mijloace de transport într-o țară care era extrem de izolată chiar și în condițiile ante-pandemice. De la începutul anului trecut, trenurile nu mai pot intra sau ieși din țară, iar majoritatea zborurilor internaționale au fost și ele oprite. Oficialii nord-coreeni continuă să susțină că țara nu a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire, însă observatorii o pun sub semnul întrebării.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel