Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un croitor român din Italia coase măști de protecție pe care le oferă gratuit: „O fac cu inima“
WhatsApp
„Ștefan, un croitor român din Ischia, Italia, își folosește priceperea pentru a coase măști, pe care le oferă gratuit locuitorilor insulei“. Așa suna mesajul postat pe pagina Ambasadei României în Italia, felicitându-l pe român pentru gestul său.

„Când am aflat că nu se mai găsesc măști, mi-am spus: am tot ce trebuie să le creez și să le ofer. Stofă și pricepere, nu trebuie mai mult”, spune Ștefan, un croitor priceput care acum coase măști de protecție și apoi le oferă gratuit locuitorilor din orașul care l-a adoptat.

Ștefan Ilasi are 44 de ani și locuiește în insula Ischia din Italia de cincisprezece ani. Talentul său înnăscut pentru croitorie este în slujba unuia dintre cele mai renumite hoteluri de pe insulă, unde, cu atenție minuțioasă,are grijă de uniformele personalului: nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

Însă, odată cu pandemia de coronavirus, nu se știe când hotelul se va redeschide. Astfel că Ștefan a decis să își folosească timpul liber pentru a coase.

„Am tot ceea ce este nevoie ca să le creez“

 

Totul pentru o cauză nobilă: „Când am aflat că nu există măști în jur, mi-am spus: am tot ceea ce este nevoie ca să le creez și să le dau: materiale și know-how. Până la urmă, este nevoie de puțin. Mai întâi o duzină, pentru prieteni. Lavabile și refolosibile, chiar și unele cu decorațiuni pentru a face copiii să zâmbească. Apoi o sută, pentru oricine o cere”, potrivit napoli.republicca.it. 

Pe Facebook i s-a dus imediat de veste: mulți i-au cerut lui Ștefan o mască, dar el a refuzat prompt orice fel de plată pentru creația sa. „O fac cu inima”, explică el. 

Acum, deși va trebui să cumpere mai multă țesătură, el spune că nu va înceta să coase. Croitor iscusit, dar în fond un bărbat cu inima de aur: „Nu știu când se va termină această situație, sper în curând. Cei din România îmi spun că sunt  îngrijorați de ceea ce văd despre Italia. Încerc să-i liniștesc”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel