Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bebeluş a murit după ce i s-a dat să bea sânge de ţestoasă împotriva COVID-19
WhatsApp
O fetiţă de cinci luni din localitatea dominicană Comendador, de la frontiera cu Haiti, a murit după ce i s-a dat să bea sânge de broască ţestoasă, procurat de la un vraci haitian, pentru a o apăra de toate bolile, inclusiv de COVID-19, au informat marţi surse spitaliceşti citate de EFE.

Părinţii fetiţei şi sora ei în vârstă de 7 ani, care au băut şi ei din această licoare, sunt internaţi în stare "stabilă" la Spitalul Rosa Duarte din Comendador şi sunt îndureraţi de cele întâmplate, a declarat telefonic directoarea centrului, Dahiana Volquez.

Potrivit lui Volquez, fetiţa decedase deja când a ajuns la spital, după ce a înghiţit băutura pregătită din mai multe ingrediente, printre care şi sânge de broască ţestoasă, pe care familia l-a procurat de la un vraci haitian pentru a se proteja de boli, printre care şi cea provocată de noul coronavirus.

Directoarea centrului a declarat pentru EFE că astfel de lucruri se petrec din cauza "ignoranţei" multor persoane, care cred că astfel de licori pot vindeca boli, când în schimb pot duce la morţi tragice.

În Republica Dominicană s-au înregistrat 15.264 de cazuri de infectări cu noul coronavirus şi 468 de decese, în timp ce Haiti însumează 1.063 de contagieri şi 31 de decese provocate de COVID-19, potrivit celor mai recente date oficiale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel