Un adolescent român de 14 ani, campion sportiv, s-a sinucis după ce ar fi primit o provocare pe TikTok
Autor: Nicoleta Nicolau pe 13 oct 2021, 20:38 | Social

Un elev în vârstă de 14 ani, care învăța în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Bistriţa, a fost găsit spânzurat acasă, marți după-amiază, după ce ar fi răspuns unei provocări lansate pe reţeaua de socializare TikTok.

”Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok.

Copil singur la părinţi, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a declarat inspectorul şcolar general Aurelia Dan, potrivit Agerpres.

Aurelia Dan a afirmat că trebuie demarată o campanie de conștientizare în rândul elevilor și părinților: ”La nivelul instituţiei, am solicitat imediat Biroului de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor. Începând de luni, vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc”.

Un adolescent român de 14 ani, mort după o provocare pe TikTok 

 

Directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Bistrița, Ancuța Mihaiu, a declarat pentru Timp Online: ”Știu doar că era un copilaș de 10. Învăța foarte bine, sociabil, avea mulți prieteni, era campion național la dans sportiv, un copil care nu avea probleme în familie. Părinții îl iubeau și se ocupau bine de el. Asta pot să spun. Suntem șocați de veste și noi. Știu de la Poliție că e o anchetă în desfășurare, dar nu știu alte amănunte legate de cauza morții, nici motivele care au determinat să se ajungă aici. Nu știu să fi fost bolnav, să fi suferit de ceva”.

Întrebată dacă vreo informație legată de faptul că ar fi răspuns astfel unei provocări de pe TikTok, ea a răspuns: ”Sunt discuții între copii, că pe TikTok sunt provocări de tot felul, dar acestea sunt presupuneri și discuții între copii”.

Poliția a transmis: ”Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora un minor de 14 ani s-ar fi sinucis din cauza unei provocări de pe o rețea de socializare, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud face următoarele precizări: Ieri, 12 octombrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au fost sesizați cu privire la faptul că un minor, de 14 ani, a fost găsit spânzurat în interiorul unei locuințe de pe raza municipiului. A fost întocmit un dosar penal, iar cercetările sunt efectuate cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul. Totodată, în cauză a fost dispusă necropsia. Din cercetările efectuate până în prezent, nu au reieșit date și informații care să conducă la confirmarea ipotezei prezentate în spațiul public”.

În toată lumea au apărut cazuri de tineri care au murit după ce au participat la jocuri extreme pe TikTok, intitulate ”blackout challenge”. În general, tinerii și-au legat în jurul gâtului o curea sau o frânghie cu scopul de a rămâne cât mai mult timp fără aer, în timp ce se filmau cu telefonul mobil pentru a urca ulterior clipul în aplicație.

Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri