Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Uleiul de mentă te scapă de dureri și mătreață. E simplu să-l aplici
WhatsApp
Uleiul de mentă, ușor de găsit în magazinele cu produse din plante, are beneficii nebănuite pentru sănătatea noastră. Câteva picături, strecurate în apă sau ceai, alungă imediat durerile de orice tip, deoarece are proprietăți antiinflamatoare.

Dacă nu vreți să vă năpustiți asupra dulapului cu medicamente, uleiul de mentă poate fi folosit cu succes pentru reducerea oricărui tip de durere. De asemenea, folosit extren, face minuni pentru păr și piele, menționează viațăverdeviu.ro

Vestea bună este că se poate administra atât intern, cât și extern.

Un studiu german arată că folosirea unei soluții de etanol cu 10% ulei de mentă a fost la fel de eficient precum 1000 mg de acetaminofen. Prin urmare, este soluția naturală,fără efecte adverse, să scapi de o durere de cap.  Se pot aplica  picături de ulei de mentă în zona tâmplelor, a frunții și pe ceafă.  Nu este bine să exagerăm, câteva picături sunt suficiente.

Uleiul de mentă, calea simplă de a spune ”NU” durerilor 

Totodată, uleiul de mentă este extrem de eficient și în cazul celor care suferă de colon iritabil.

Acesta reușește să relaxeze colonul și să reducă spasmele, astfel că una sau doua capsule pe zi pot aduce un plus de confort. Uleiul de mentă este folosit și pentru alte probleme ale colonului, printre care boala Crohn, diverticulită cu formele severe,  notează sursa citată. În acest cazuri, se folosește ponderat, intern. Nutriționiștii spun că sunt suficiente maxim 5 picături în apă sau în ceai.

Scapă de mătreață cu uleiul de mentă 

Dacă te confrunți cu mătreața și nu te-a ajutat nimic până acum, uleiul de mentă poate fi extrem de bun pentru scalp. 

 Metoda de aplicare este foarte simplă. Se pun câteva picături în șamponul pe care îl folosești. Astfel, părul va căpăta volum si va avea un aspect mai sănătos. Mentolul (ingredientul activ din uleiul de mentă) este deja un ingredient folosit frecvent în majoritatea șampoanelor anti-mătreață. Și în acest caz, este necesar să nu exagerezi, pentru a evita iritațiile pe scalp

[citeste si].

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel