Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UK. Zece români, ademeniți cu oferte de muncă, exploatați de conaționali: „Veți dispărea și voi și copiii voștri!”
WhatsApp
Patru români s-au prezentat, ieri, în fața magistraților din Dundee, Scoția, sub acuzații de trafic de persoane.
Foto ILUSTRATIV

Cei patru români sunt acuzați că au forțat conaționalii să muncească în agricultură timp de 14 ore pe zi. Se presupune că s-ar fi purtat ca lucrători ai agenției de recrutare pentru a exploata 10 români care au fost traficați în Perthshire.

Carmen N. și Stelian N., ambii în vârstă de 53 de ani, împreună cu Gabriel D., în vârstă de 39 de ani și Petrica O., în vârstă de 37 de ani, sunt acuzați de conducerea rețelei de trafic de persoane din Blairgowrie.

 

Acuzații s-au comportat într-un mod intimidant

 

Se presupune că Stelian, Gabriel și Petrică ar fi acționat ca agenție de recrutare pentru a furniza lucrători din țara lor de origine. Procurorii susțin că infracțiunile au fost comise între 1 ianuarie 2019 și 30 aprilie anul acesta pe Jessie Street, Altamount Park, Leslie Street și Coralbank Crescent, toate Blairgowrie și Rattray și în alte părți.

Procurorii susțin că au preluat controlul asupra documentelor de identitate și pașapoartelor celor zece români și i-au determinat să plătească bani în schimbul locului de muncă și al cazării. În unele ocazii, se presupune că nu li s-a plătit salariu și li s-au reținut banii.

Toți cei patru acuzați s-au comportat într-un mod intimidant și au făcut în mod repetat amenințări la adresa celor zece români: „Veți dispărea și voi și copiii voștri!”

 

Românii lucrau mai mult de 14 ore pe zi

 

Totodată, procurorii susțin că acuzații au falsificat documentele românilor și i-au condus în diferite locații în care românii lucrau mai mult de 14 ore pe zi la recoltarea produselor agricole.

Toți cei patru au facilitat transferul muncitorilor din România în Marea Britanie, s-au prefăcut că îi duc la Londra, au aranjat cazare necorespunzătoare, le-au perceput taxe exorbitante pentru călătorii, utilități și curățenie și au preluat controlul asupra finanțelor lor, determinându-i să sufere financiar. 

Cei patru români au fost arestați preventiv și vor avea o nouă înfățișare în instanță săptămâna viitoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel