Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trucuri secrete de la bunica: Ai nevoie doar de o lingură și vei scăpa, ca prin minune, de cearcăne
WhatsApp
În majoritatea cazurilor, cearcănele sunt, de fapt, vase de sânge vizibile prin piele. Pielea din jurul ochilor este cea mai subțire de pe tot corpul. Când sângele traversează venele aflate aproape de suprafața pielii, poate da o nuanță albăstruie pielii. Cu cât pielea este mai transparentă, cu atât sunt cearcănele mai vizibile.
Trucuri secrete de la bunica  Ai nevoie doar de o lingură ca să scapi ușor de cearcăne dimineața

Formarea cearcănelor este cauzată de congestia venelor care drenează sângele de la nivelul ochilor spre nas. Atunci când acestea se umflă și devin mai mari și mai închise la culoare apar cearcănele, acele cercuri negre inestetice din jurul ochilor. Oboseală sau lipsa somnului sunt considerate principalele motive pentru apariția cearcănelor.  

 

Cum să scapi de cearcăne

 

Fă-ți masaj ocular. Masează delicat conturul ochilor cu degetul arătător dimineața și seara. Începe masajul din colțul intern al ochiului către cel extern, terminând cu conturul superior. La sfârșit, tapotează ușor zona cu vârful degetelor pentru a stimula circulația sângelui. 

Pune-ți o lingură pe ochi. Ține-o mai întâi la frigider timp de 15 minute și apoi aplic-o pe ochi timp de 10 minute. Fă așa în fiecare dimineață și vei vedea ce repede dispar cearcănele.

 

Băutura minune care arde grăsimea, scade glicemia și reglează tensiunea. Se face din patru ingrediente, pe care le avem în casă

 

Hidratează. Pentru ridurile fine din jurul ochilor nu există decât o soluție - hidratarea. Mai poți aplica un masaj în jurul ochilor cu ulei de migdale dulci seara, înainte de culcare.

Ia vitamina A. Este foarte importantă pentru organism, dar și pentru sănătatea ochilor. Lipsa ei provoacă uscarea conjunctivitei ochiului și umflarea pleoapelor. Pentru a evita, consumă alimente bogate în vitamina A, precum: roșii, ardei, spanac, morcovi, caise, gălbenuș, sau ia suplimente nutritive pe bază de vitamina A.

 

Trucuri secrete de la bunica: Ai nevoie doar de o lingură ca să scapi ușor de cearcăne dimineața 

 

Aplică pliculețe de ceai infuzat. După ce ai infuzat pliculețe de ceai negru sau de mușețel, nu le arunca! Ține-le la rece 5 minute, pe fiecare ochi, și apoi aplică-le când te scoli. Sunt magice!

Folosește cuburi de gheață. Învelește-le într-un șervet curat și aplică-le pe ochii umflați. Frigul activează circulația din jurul ochilor. Ține-le 10 minute pe cearcăne și vei vedea!

 

Pune cinci picături de oțet și jumătate de castravete într-un iaurt. Tenul tău va arăta mai bine ca niciodată!

 

Aplică zaț de cafea. Chiar dacă pare ciudat, zațul de cafea aplicat rece, câteva minute pe conturul ochilor este un remediu de la bunica, eficient împotriva cearcănelor și a ochilor umflați.

Înmoaie un disc de bumbac în lapte. Laptele era folosit și de bunicile noastre. Aplică 10 minute pe fiecare ochi un disc de bumbac înmuiat în lapte rece. La final vei avea senzația unor ochi mai puțin obosiți.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel