Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trucuri pentru ouă roșii perfecte de Paște. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit. Este obligatoriu să faceți asta
WhatsApp
În Joia Mare, gospodinele pregătesc ouăle de Paşte, care sunt un simbol al sărbătorilor pascale. De aceea este foarte important ca acestea să fie vopsite astfel încât să aibă un aspect cât mai frumos. Chiar dacă culoarea de bază este roșul, ouăle pot fi vopsite și în alte culori.
Trucuri pentru ouă roșii perfecte de Paște. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit. Este obligatoriu să faceți asta

Puneţi ouăle într-un vas cu apă suficient de larg încât acestea să stea într-un singur strat. Adăugaţi suficientă apă să le acoperiți. Puneţi apă la fiert şi de îndată ce apar bule pe marginea apei şi ouăle se mişcă uşor, opriţi focul, acoperiţi cratiţă.

Dacă vreţi ouă fierte moi, le lăsaţi în oala acoperită 3 minute. Dacă, însă, vreţi ouă fierte tari, le lăsaţi 12-15 minute. Scoateţi ouăle şi lăsaţi-le în apă rece.

 

Trucuri pentru ouă de Paște  

 

Pentru a avea ouă colorate perfecte, trebuie mai întâi să ții cont de câteva reguli de pregătire a acestora. Ouăle trebuie scoase din frigider cu o seară înainte de a le fierbe, pentru a evita riscul ca acestea să se spargă în timpul fierberii. De asemenea, ouăle trebuie să fie proaspete. 

Înainte de fi vopsite, ouăle de degresează cu apă călduță și detergent de vase. Ouăle se spală bine cu un burete, apoi se clătesc cu apă și oțet pentru a șterge orice urmă de detergent și că să se prindă cât mai bine vopseaua. 

 

Ati putea incerca si: Pască în trei culori, fără aluat. O delicatesă specială pe care trebuie să o ai pe masă de Sărbători

 

Ouăle se fierb la foc mic, pentru a evita spargerea lor sau fierberea inegală. Pentru a avea ouă de Paște perfecte, ar trebui să le lași să fiarbă 10-12 minute. Astfel, ele vor fi tari și ușor de curățat.

 

Vopsea din comerț

 

Dacă alegi să colorezi ouăle folosind vopsea din comerț, trebuie să urmezi câțiva pași. Într-un vas separat se adaugă vopseaua și oțetul, acesta din urmă având rolul de la intensifica culoarea. După ce ai preparat vopseaua, adaugă ouăle pe rând și lasă-le 1 minut în vopsea.

vedeti și: Cozonac fără frământare, pufos și aromat - Cea mai simplă rețetă

Scoate-le cu atenție și așează-le pe o hârtie absorbantă, care să extragă excesul de vopsea. Pentru a obține un luciu perfect, unge ouăle cu o bucată de vată înmuiată în ulei.

 

Coloranți naturali 

 

Puteți apela și la metode naturale pentru a colora ouăle de Paște. Sfecla roșie și cojile de ceapă roșie reprezintă baza pentru o vopsea naturală, care te va ajuta să obții ouă roșii perfecte.

Vopseaua pe bază de sfeclă roșie se obține prin fierberea a două sfecle de dimensiune medie într-un litru de apă.  În amestec se adaugă 2 linguri de oțet. După 4 minute de stat pe foc, în apa cu bucățile de sfeclă se adaugă și ouăle. După ce apa a dat în clocot, se lasă ouăle încă 4 minute și se scot.

citiți și: Colomba cu scorțișoară și migdale. Rețeta cozonacului tradițional italian de Paște. Trucul cofetarilor pentru un aluat pufos și aromat

Vopseaua din coji de ceapă roșie necesită mai mult timp. Cojile de ceapă se lasă 12 ore la înmuiat într-un vas cu 4 litri de apă. În acest amestec se mai adaugă 2 linguri de oțet și se fierb ouăle timp de 5 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel