Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trucuri fantastice pentru a consuma mai puțin curent electric după ce facturile au „explodat”
WhatsApp
După scumpirea facturilor la energia electrică, mulți caută metode simple prin care pot economisi. Cu toate acestea, nu toate s-au dovedit a fi pe deplin eficiente.

Scumpirea facturilor la energie electrică au schimbat obiceiurile multora care și-au dorit să economisească. Tocmai de aceea unele trucuri s-au dovedit a fi mult mai eficiente decât altele. Iată câteva dintre metodele care au dat roade atunci când vine vorba despre diminuarea costurilor la energia electrică.

Schimbă întrerupătoarele

În loc să stingi și să aprinzi lumina de mai multe ori pe zi, alege întrerupătoare care pot diminua lumina. De asemenea, pentru becurile din afara casei sau în locurile în care nu petreci prea mult timp, alege întrerupătoare care se bazează pe senzori de mișcare pentru a diminua consumul de curent.

Izolează mai bine geamurile

Dacă simți că pe la pervazul ferestrelor intră aer rece, atunci izolează-le cu silicon transparent pe margini pentru a reduce consumul aparatelor de încălzire, precum a radiatoarelor și caloriferelor electrice.

Izolează podul casei

Dacă locuiești la casă și ai o mansardă, pe timpul iernii frigul ar putea să vindă din pod. Probabil acolo doar depozitezi lucruri, dar nu e o cameră încălzită. Tocmai de aceea, ar trebui să te gândești cum să izolezi mai bine mansarda pentru a evita să pierzi căldura din casă și să diminuezi costurile facturii la electricitate.

Alege electrocasnice din clasa A

Atunci când cumperi noi electrocasnice, asigură-te că acestea consumă puțină energie electrică. De regulă, produsele care consumă puțin curent sunt cele din clasa A. Prin urmare, toate electrocasnicele pe care le folosești des, cum ar fi mașina de spălat, frigiderul, cuptorul electric, etc.

Folosește mai puțină apă caldă

Atunci când alegi programul de clătire al rufelor la mașina de spălat este indicat să folosești apă rece. De regulă motorul mașinii de spălat consumă foarte multă energie atunci când încălzește apa pentru rufe.

Stander de rufe în loc de uscător

În locul unui uscător electric pentru rufe alege să usuci rufele afară la soare, agățându-le pe sârmă sau pe un stander. Astfel, vei economisi mai mult curent electric.

Curăță rezistența electrică a frigiderului

Pentru a facilitat funcționarea eficientă a frigiderului, este indicat ca rezistența acestuia, poziționată în spate, să fie frecvent curățată de praf, arată a1.ro. Puteți folosi o perie pentru praf cu cap reglabil pentru a vă asigura că încape în spațiile strâmte.

Acoperă aerul condiționat

Chiar dacă nu îl folosești pe timpul iernii, prin aerul tău condiționat continuă să intre aer rece de afară și atunci când nu e pornit. Este indicat să îl acoperi cu o husă pe timpul iernii pentru a prevenii aerul rece să intre în casă, determinându-te astfel să consumi mai multă energie electrică pentru încălzire.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel