Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trucuri cu bicarbonat de sodiu. Produsul care te scapă de multe probleme cu bani puțini
WhatsApp
Multe gospodine foloses acest ingredient nu doar în bucătărărie, dar și la curățenie. Poate fi utilizat într-o varietate de moduri și te scapă rapid de multe probleme. Iată unele trucuri cu bicarbonat de sodiu, pe care cel mai probabil nu le știai. 
amesteca bicarbonat cu miere

Bicarbonatul de sodiu este un produs ieftin și poate fi găsit în orice magazin. Poate fi folosit pentru înlocuirea produselor de curățenie din comerț cu o soluție ceva mai ecologică.  

1. Curăță petele de grăsime. Puneți puțin bicarbonat de sodiu pe un burete de vase și ștergeți recipientele de plastic, care devin ca noi.

2. Bicarbonatul de sodiu te ajută să scapi de mirosul neplăcut din frigider. Praful albicios poate să absoarbă mirosurile puternice ale alimentelor. Puneți bicarbonat într-o farfurioară și lăsați-o în frigider. O schimbați o dată pe lună.

3. O soluție obținută din detergent de vase și bicarbonat de sodiu poate curăța imediat oalele și tigăile. Vasele se înmoaie în apă fierbinte, iar apoi se freacă cu ajutorul unui burete abraziv, pe care se pune detergentul și bicarbonat de sodiu.

4. Bicarbonatul se amestecă cu apă, până se obține o pastă abrazivă. Se freacă mai apoi direct pe petele dificile de grăsime sau murdărie din bucătărie. E folositor pentru a curăța aragazul și cuptorul, gresia sau faianța. 

5. Se înmoaie o cârpă în apa în care a fost dizolvat bicarbonatul, apoi se șterg jucăriile.

6. Curăță canapeaua și saltelele. Acestea se pot împrospăta cu ușurință cu bicarbonat de sodiu, presărat direct pe ele. Se lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi se aspiră.

7.Bicarbonatul elimină urmele de murdărie de pe pereți. Se umezește o cârpă peste care se presară bicarbonat. Cu aceasta se pot curăță și urmele de pix sau creion,

8. Cu bicarbonatul puteți freca gresia, faianța, cada și chiuveta, folosind un burete umezit peste care ați presărat bicarbonat de sodiu. Se clătește mai apoi foarte bine.

9. Desfundă scurgerea și elimină mirosurile. Turnați o cană cu bicarbonat de sodiu în scurgere, apoi o jumătate de cană cu oțet. Scurgerea de la chiuvetă se acoperă cu o lavetă umedă, pentru a împiedica pătrunderea gazului format. Se așteaptă 5 minute, apoi se lasă să curgă apă fierbinte.

10. Bijuteriile vechi pot căpăta o nouă viață dacă sunt curățate cu bicarbonat de sodiu. Se amestecă trei părți de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă și lustruiți bijuteriile din argint. Se clătesc bine cu apă și la final se șterg cu o cârpă uscată.

11. Jucăriile de pluș se pun într-un sac de plastic împreună cu o cană de bicarbonat de sodiu. Sacul se scoate afară din casă și se scutură foarte bine. Jucăriile din interior se vor curăța, pentru că bicarbonatul atrage murdăria din fibrele de plus. Se scot din sac și se aspiră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel