Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei dintre românii răniții grav în explozia de la Popești-Leordeni, transferați cu un avion MApN în Germania
WhatsApp
O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, face astăzi o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Frankfurt - Otopeni, pentru transportarea a trei pacienți care prezintă arsuri.
Trei dintre românii răniții grav în explozia de la Popești-Leordeni, transferați cu un avion MApN în Germania

Pacienții vor fi tratați la un spital din Germania, potrivit unui comunicat emis sîmbătă de MApN. Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală este formată din specialiști ai UPU-SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale. Aeronava va decola din Baza 90 Transport Aerian. Pacienții se află acum, în stare gravă, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Aceștia au arsuri de gradul 2 şi 3 şi căile respiratorii afectate.

Remintim că, vineri, un utilaj din stația de sortare a deșeurilor unde lucrau a sărit în aer. S-a întâmplat în orașul Popești Leordeni, din sudul Capitalei, vineri, în jurul orei 14:00. Zeci de echipaje de pompieri, paramedici, terapii intensive mobile au fost mobilizate în zonă. În urma apelului la 112, pompierii au aflat că în interiorul centrului de reciclare erau foarte multe persoane, tocmai de aceea au trimis șapte ambulanțe, dar și unități de terapie intensivă mobilă, pentru a le acorda primul ajutor. În imaginilesurprinse în interiorul halei, se văd zeci de tuburi de produse cosmetice. O anchetă a fost deschisă, pentru a stabili ce anume a dus la explozia al cărei suflu a rănit șapte oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel