Transfer masiv de fonduri către băncile elvețiene
Autor: Ecaterina Dumitrescu pe 29 sep 2020, 13:04 | Economie

Un raport al televiziunii publice elvețiene RTS a anunțat că opt dintre cele mai mari bănci din Țara Cantoanelor au primit peste 80 miliarde de franci elvețieni în active nete noi în ultima perioadă, iar șase dintre ele au înregistrat intrări de capital mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut, anunță site-ul swissinfo.ch.

UBS a înregistrat o creștere în termeni de volumului de 20,8 miliarde franci, mai mult cu 1% față de prima jumătate a anului 2019, iar Banca Cantonală din Zurich a înregistrat cea mai mare creștere procentuală cu 444% până la 13,6 miliarde CHF.

Rapoartele financiare ale băncii indică faptul că fondurile provin în principal de la persoane fizice și companii din America Latină, Europa și Orientul Mijlociu.

Potrivit Bloomberg, britanicul Anthony Bamford a mutat recent 6 miliarde de dolari din Caraibe în Elveția. Miliardarul care deține firma de excavatoare JCB, Bamford, în vârstă de 74 de ani, susținător al Brexit-ului, este președintele companiei pe care tatăl său a fondat-o din 1975.

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri