Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Traian Băsescu, colaborator al Securității. Un fost membru CSM TRANȘEAZĂ decizia magistraților
WhatsApp
Fostul membru CSM, Adrian Toni Neacșu, a declarat, astăzi, că decizia Curții de Apel, care a constatat că fostul președinte Traian Băsescu a colaborat cu fosta securitate, nu poate fi motiv de contestare a mandatului de șef al statului și nici a celui de europarlamentar.

Fostul membru CSM, în prezent avocat, a declarat că, în condițiile în care decizia va rămâne definitivă singura răspundere ar putea fi în privința falsului în declarații.

„Nu se poate pune în niciun fel în discuție mandatul de președinte, indiferent dacă rămâne definitivă decizia. Nu e caz de nulitate. Singura problemă este că președintele Băsescu, în momentul în care a candidat pentru funcția de președinte, a făcut niște declarații pe proprie răspundere, că nu este colaborator al securității. Deci singura problemă care ar putea apărea este declanșarea unei proceduri penale pentru fals în declarații pe care dumnealui le-a dat în momentul în care a completat declarația", a spus avocatul Toni Neacșu.

De asemenea, decizia Curții de Apel București nu afectează nici mandatul de europarlamentar al lui Traian Băsescu, întrucât în legislația europeană nu există condiția de a nu fi colaborat cu securitatea.

„Nu are absolut nicio legătură cu mandatul de europarlamentar. Nici nu este o condiție a legislației noastre (în privința candidatului – n.r.), aceea de a nu fi fost colaborator al securității, pentru că este o legislație europeană care ni se aplică și nouă, unde nu există această condiție", a mai spus Neacșu, potrivit Mediafax.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel