Torta della nonna sau tarta bunicii. Rețeta desertului italian extrem de delicios. Trucul gospodinelor a fost dezvăluit
Autor: Nicoleta Baciu pe 30 mar 2021, 17:08 | Lifestyle

Torta della nonna

Torta della nonna sau tarta bunicii. Rețeta desertului italian extrem de delicios. Trucul gospodinelor a fost dezvăluit. Torta della nonna (tarta bunicii) este un dulce specific regiunii Liguria, extrem de delicios. Desertul este de fapt o tartă umplută cu crema de vanilie, foarte des întâlnită și în Toscana sau Emilia-Romagna. Are un gust delicat, iar semințele de pin îi dau un farmec aparte. 

Torta della nonna sau tarta bunicii. Rețeta desertului italian extrem de delicios. Trucul gospodinelor a fost dezvăluit. Ingrediente

420 gr făină

225 gr zahăr

6 gălbenușuri

105 gr unt

1 plic praf de copt

sare

coaja de lămâie și vanilie

 

Ingrediente pentru crema de vanilie:

1 litru lapte

6 gălbenușuri

160 gr zahăr

100 gr făină

coaja lămâie

1 plic zahăr vanilat

sare

50 gr sâmburi de pin  

 

Torta della nonna sau tarta bunicii. Rețeta desertului italian extrem de delicios. Trucul gospodinelor a fost dezvăluit. Mod de preparare

Gălbenușurile se amestecă cu zahărul și untul la temperatura camerei până se omogenizează. În compoziție se adaugă făina, praful de copt, un vârf de cuțit de sare, coajă rasă de lămâie. Frământăm bine până obținem un aluat compact pe care în acoperim cu o folie de plastic și îl dăm la frigider pentru 1 oră.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Torta della nonna sau tarta bunicii. Rețeta desertului italian extrem de delicios. Trucul gospodinelor a fost dezvăluit, s-ar putea să îți placă și rețeta Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare

 

Gălbenușurile se bat cu zahărul până își dublează volumul, apoi adăugăm făină. Laptele și zahărul vanilat se pun pe foc. Când este fierbinte adăugăm treptat compoziția de gălbenușuri și mixăm până la omogenizare. Punem vasul pe foc mic și amestecăm încontinuu până se îngroașă. Ulterior se lasă la răcit. O formă de 30 cm diametru maxim se tapetează cu unt și făină. Aluatul se împarte în două părți. Întindeți pe o suprafață de lucru prima foaie care trebuie să fie mai mare decât a două. O așezăm în tavă astfel încât aluatul să îmbrace fundul și pereții.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Torta della nonna sau tarta bunicii. Rețeta desertului italian extrem de delicios. Trucul gospodinelor a fost dezvăluit, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute

 

În centrul foii punem crema care s-a răcit și o întindem pe toată suprafață.  Apoi acoperim cu cea de-a două foaie. Sigilăm ambele foi, înțepam foaia superioară și o pudrăm cu decorăm cu sâmburii de pin. Tarta se coace la 180 grade, timp de 45 minute. Când este gata o pudrăm cu zahăr pudra și o servim după ce se răcește. Poftă bună. 

 

 

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri