Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort „Lapte de pasăre“: Cel mai fin desert pe care l-ați putea pregăti de Paște. Deliciu și rafinament în aceeași farfurie
WhatsApp
Tortul „Lapte de pasăre“ este un desert fin, delicat, numai bun de pregătit de Paște. Adaptat după celebra prăjitură a copilăriri Lapte de pasăre, acest tort va surprinde și va desfăta și cele mi pretențioase gusturi.
Tort „Lapte de pasăre“: Cel mai fin desert pe care l-ați putea pregăti de Paște. Deliciu și rafinament în aceeași farfurie

Sufleul „Lapte de pasăre" este fraged, aerisit și rezistent, făcut după rețeta clasică și așezat cu tandrețe între două straturi de brownie cu ciocolată care se topesc în gură. Tortul „Lapte de pasăre" va fi vedeta mesei de Paște, iar oaspeții dumneavastră vor aprecia acest desert.

Ingrediente (pentru 12 porții)


Pentru blatul de brownie:


Unt (la temperatura camerei) - 180 g
Zahăr - 350 g
Ouă - 3 buc.
Făină - 250 ml
Sare - 0,5 linguriță.
Zahăr vanilat - o linguriță și jumătate sau un vârf de cuțit din păstaia de vanilie
Pudră de cacao - 150 g


Pentru spuma de „lapte de pasăre“
Albușuri de ou - 6 buc.
Gelatină pulbere - 25 g.
Apă - 75 ml.
Zahăr - 100 g.
Unt - 120 g.
Lapte condensat - 150 g.
Acid citric - 1/4 linguriță.

Tort "Lapte de pasăre", rețeta pas cu pas

 

Pentru blatul de brownie, cel mai bine este dacă toate ingredientele sunt la temperatura camerei.

Modul de preparare a unui brownie de ciocolată: Mixați untul cu zahăr până devine un amestec cremos. Adăugați ouăle pe rând, amestecând de fiecare dată până la omogenizare.

Se amestecă ingredientele uscate. Cerneți ingredientele uscate treptat în amestecul de unt și ouă. Preîncălziți cuptorul la 175-180 de grade. Întindem aluatul într-o matriță pregătită (am o matriță cu diametrul de aproximativ 20 cm), o nivelăm cu o spatulă. Și puneți brownie la copt într-un cuptor preîncălzit la 175-180 grade timp de 20-35 de minute.

Verificăm blatul cu o scobitoare din lemn - brownie-ul finit este ușor umed în interior, nu-l uscați prea mult. Opriți cuptorul, deschideți ușa și lăsați brownie-ul finit până se răcește complet. Din ingredientele listate vor ieși 3 blaturi. Două dintre prăjituri se lasă intacte, una se taie în fâșii de 1,5-2 cm lățime.

Pregătiți ingredientele pentru sufleul "Lapte de pasăre" - aveți nevoie de albușuri de ou răcite și de restul ingredientelor - la temperatura camerei. Mai întâi, se înmoaie gelatina în apă cu jumătate din acidul citric și zahăr. (Consultați timpul de înmuiere de pe ambalajul gelatinei dumneavoastră, acesta poate varia de la un producător la altul).

Bateți untul la temperatura camerei și laptele condensat cu ajutorul unui mixer. Crema de unt rezultată și crema de lapte condensat se pun deoparte.

Incearcă și: Cel mai ieftin tort fără coacere: Moale, delicat și delicios. Te vei îndrăgosti iremediabil de această rețetă

Bateți albușurile cu un mixer până când se formează vârfuri tari. Bolul și mixerul trebuie să fie perfect curate, fără urme de grăsime (pentru că grăsimea împiedică baterea albușurilor), nici măcar particule mici de gălbenuș de ou nu trebuie să fie prezente în albușuri. Albușurile bătute corect sunt foarte importante pentru o prăjitură cu lapte de pasăre reușită. Bateți albușurile la viteză mare până când se formează vârfuri tari, în timp ce bateți adăugați acidul citric rămas. Vârfurile stabile înseamnă că albușurile bătute nu cad dintr-un bol răsturnat.

Revenind la amestecul de gelatină - gelatina trebuie dizolvată fie în baie de apă, fie în cuptorul cu microunde. Gelatina și zahărul ar trebui să fie complet dizolvate, ar trebui să vedeți câteva bule, dar masa nu trebuie să fiarbă! Este important să nu lăsați gelatina să fiarbă!

În albușurile bătute, amestecând constant, se toarnă masa fierbinte de gelatină într-un firicel - siropul fierbinte de gelatină și zahăr va face ca albușurile să fiarbă și să crească foarte mult în volum. Continuăm să mai batem încă 5-10 minute, până când masa se răcește la temperatura camerei.

Vezi și: Cozonac fără frământare, pufos și aromat - Cea mai simplă rețetă

Încorporați ușor crema de unt, câte o lingură pe rând, în crema de gelatină cu albuș Amestecul de unt și lapte condensat se va micșora puțin, dar va rămâne totuși aerisit.

Asamblați tortul "Lapte de pasăre" - într-o matriță de tort cu margini detașabile, puneți pe fund unul dintre blaturile brownie. Se toarnă jumătate din crema de  „apte de pasăre“ deasupra și se lasă câteva minute la congelator, pentru ca sufleul să se întărească puțin.

Se așază fâșiile din bucata de brownie feliată pe stratul de sufleu și se toarnă sufleul rămas. Se acoperă cu al doilea blat - și tortul lapte de pasăre este gata! Acum trebuie pusă la frigider pentru câteva ore, pentru a lăsa sufleul să se solidifice și prăjitura să se înmoaie.

Când tortul "Lapte de pasăre" este gata, îndepărtați ușor inelul de turnare, încercând să nu deteriorați marginile tortului (folosiți un cuțit lung și subțire pentru asta), iar prăjitura delicioasă este gata. Dacă doriți, puteți să decorați tortul după gustul dvs. sau să turnați glazură de ciocolată, deși tortul arată destul de elegant și fără alte „artificii“.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel