Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort din foietaj cu cremă Chantilly. Este gata în 20 de minute, dar îi vei cuceri pe toți de la masă
WhatsApp
Dacă sunteți în căutarea rețetei unui desert delicios, care poate fi preparat rapid, atunci tortul din foietaj cu cremă Chantilly este pentru dvs. Foietajul crocant, umplut cu cremă Chantilly delicată și sublimă, va deveni un desert perfect pentru cina, iar toți oaspeții  dvs. vor fi încântați. Puteți personaliza rețeta după bunul plac, adăugând fructe proaspete sau chipsuri de ciocolată la amestecul final. De asemene, puteți înlocui crema Chantilly cu o cremă de ciocolată sau de mascarpone. Mai pe scurt,  există o mie de moduri de a face acest desert și mai plăcut și delicios. 
Tort din foietaj cu cremă Chantilly. Este gata în 20 de minute, dar îi vei cuceri pe toți de la masă

Ingrediente pentru aproximativ 8 porții

800 g de aluat de foietaj;

240 g smântână proaspătă;

1 litru de lapte;

7 gălbenușuri;

80 g amidon de cartofi;

300 g zahăr;

vanilie.

 

Tort din foietaj cu cremă Chantilly. Mod de preparare

 

În primul rând, pentru a pregăti acest desert rapid și irezistibil, începeți cu crema Chantilly. Într-o cratiță, încălziți laptele împreună cu vanilia.

Vedeți și: Desert delicios din ciocolată. Fără ouă, unt și smântână! Alegerea perfectă pentru cei care țin la siluetă

 

Într-un castron bateți gălbenușurile cu zahărul și amidonul de cartofi cu un tel electric. Mixați până obțineți o consistență ușoară și spumoasă. 

Tort de cacao, cu cremă de Nutella și frișcă. O rețetă ușoară, dedicată gurmanzilor

În acest moment, adăugați amestecul în cratița cu lapte și vanilie și lăsați cratița e foc mic, pe foc, amestecând continuu până când obțineți consistența dorită. Când este gata, crema se transferă într-un castron acoperit cu folie alimentară și se lasă să se  răcească.

Ați putea prepara și: Tort brazilian de ciocolată. Un desert delicios și irezistibil. Ingredientul secret din blat, la care nici nu te-ai fi gândit

Acum bateți smântâna, folosind telul electric, până obțineți o consistență vaporoasă și compactă. Când crema s-a răcit complet, adăugați smântâna bătută, amestecând cu o spatulă, de jos în sus, astfel veți obține o cremă netedă și omogenă.
Chantilly este gata și puteți asambla desertul.

Vedeți și: Tort cremos cu pere și ricotta. Rețeta unui desert, care te va cuceri de la prima bucățică. Puteți să-l serviți și zilnic

Luați un platou, puneți o foaie de foietaj, pe care o acoperiți cu un strat de cremă Chantilly, pe care o nivelați cu o spatulă. Continuați astfel până când foietajul și crema sunt terminate. După întinderea ultimului strat de cremă, sfărâmați o foaie de foietaj  într-un mixer. Fărâmiturile obținute presărați-le pe întreaga suprafață a tortului. Puneți tortul la frigider timp de 2 ore înainte de servire.  Poftă bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel