Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Toate școlile din Italia închise din cauza alertelor de CORONAVIRUS. Decizie fără precedent
WhatsApp
Școlile din Italia vor fi închise, de teama răspândirii infecțiilor cu coronavirus, până la jumătate lunii martie. Decizia va fi „oficializată în următoarele ore”, explică ministrul Educației, Lucia Azzolina.

Toate școlile  și universitățile din Italia vor fi închise începând de mâine, joi, 5 martie, până la jumătatea lunii martie. Anunțul oficial va veni după ultimul pas din partea comitetului științific, anunță surse din ministerul Educției din Italia.

Pentru zonele Lombardia, Veneto și Emilia Romagna este deja a treia săptămână de când școlile sunt închise.  „Ar fi o decizie fără precedent, dar prioritatea este sănătatea publică”, spune președintele asociației naționale Presidi, Antonello Giannelli. Decizia oficială de a închide instituțiile de învățământ din toată țara va fi făcută publică în următoarele ore, spune, prudent, chiar ministrul Educației, Lucia Azzolina, citează Corriere.it.

Anunțul oficial va fi făcut de premierul Giuseppe Conteîn următoarele ore.

Acum învățământul la distanță, pe care ministerul de resort l-a implementat cu un grup de lucru dedicat și un site, va deveni fundamental pentru a nu întrerupe continuitatea didactică. Școlile care nu au fost dotate până acum se pot baza, de asemenea, pe Ilaria Capua, care a lansat un proiect pentru a sprijini institutele de adaptare tehnologică, dar și pentru a informa toată lumea despre evoluțiile și caracteristicile epidemiei.

Ipoteza închiderii școlilor a avut reacții politice imediate, începând cu liderul Ligii. „Este urgent să se acorde ajutor financiar pentru părinții care muncesc și care au probleme în a sta cu copiii lor acasă câtă vreme sunt școlile închise”,  a comentat Matteo Salvini, citează repubblica.it.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel