Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Timișoara, fără căldură și apă caldă. Bolnavii din spital se încălzesc cu plăpumi, pături şi aparate de climatizare
WhatsApp
Timişoara a rămas azi fără căldura și apă caldă. 300 de mii de locuitori şi spitalele pline au rămas în frig. Mii de pacienți infectați cu COVID, internați în  spitale, sunt nevoiți să se încălzească cu plăpumi, pături, pături electrice şi aparatele de climatizare.
Situație dramatică. Bolnavii și nou-născuții îndură frigul în spitale

Livrarea agentului termic a fost tăiată din cauza  datoriei de peste 300 de milioane de lei, care nu a fost plătită. Conducerea Consiliului Judeţean şi cea a spitalului au stabilit că vor fi făcute demersuri pentru instalarea unei centrale termice propii pentru unitatea medicală.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a avut, marţi seara, o întâlnire cu managerul Spitalului Judeţean Timişoara, unitate medicală aflată în administrarea CJ, în care au stabilit achiziţionarea unei centrale proprii pentru unitatea sanitară. Consiliul Judeţean va face, miercuri, o rectificare bugetară şi va aloca suma necesară achiziţiei, scrie bzi.ro.

„Pe termen scurt, am hotărât împreună cu managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, să fie puse în funcţiune aparatele de climatizare pentru a da un răspuns imediat şi a încerca să rezolvăm în două-trei zile situaţia încălzirii, iar pe termen mediu şi lung să ne concentrăm pe o soluţie alternativă, realizarea unei centrale proprii de încălzire. Mâine vom avea o rectificare de buget aici, la Consiliul Judeţean, şi vom aloca 750.000 de lei pentru a demara procedurile de urgenţă în vederea realizării acestei lucrări la Spitalul Judeţean şi în cea mai scurtă perioadă posibilă, să avem o soluţie pregătită pentru Spitalul Judeţean şi să nu mai depindem de Colterm”, a declarat Alin Nica.

 

Bolnavii din spitale se încălzesc momentan cu plăpumi

 

Şeful CJ Timiş a solicitat primarului Timişoarei, Dominic Fritz, să declare stare de alertă. „Îi solicit primarului Timişoarei, Dominic Fritz, să convoace Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă în vederea declarării stării de alertă locală în baza prevederilor OUG nr.28/2004 pentru a facilita procedurile pentru realizarea unui răspuns adecvat de către noi, Consiliul Judeţean, de către celelalte instituţii care suferă în urma acestei situaţii şi să reuşim să venim cu soluţii”, a afirmat Nica. 

Managerul Spitalului Judeţean Timiş, Raul Pătraşcu, a declarat, la rândul său, că bolnavii se încălzesc momentan cu plăpumi, respectiv cu pături încălzite electric. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel