Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Tessa Dunlop, pledoarie pentru români și România: Trebuie să spunem „MULȚUMESC!", nu „PLECAȚI!"
WhatsApp
Jurnalista freenlacer pentru BBC, Tessa Dunlop, a ținut o pledoarie, în limba română, pentru români și pentru România în care a explicat de ce este panică în Marea Britanie în ceea ce-i privește pe emigranți. 

„Sunt puțin jenată pentru că țara mea a demonizat românii și bulgarii. Aș vrea să îmi cer scuze! Știți că presa noastră de dreapta nu reprezintă pe toată lumea! Emigrația este o mare problemă în capul nostru pentru două sau trei motive.

Încerc să vă explic de ce. De exemplu, principalul nostru partid de guvernare, conservatorii, se tem să piardă popularitate în fața unei noi forțe politice, partidul Independenței Marii Britanii. Este un partid anti-european și sunt obsedați cu schimbarea legilor emigrației pentru români și bulgari. Obsesia lor este o tactică politică ieftină. Până acum au avut succes. Înseamnă că au reținut atenția presei și au speriat oamenii din UK. Guvernul nostru, din păcate, trebuie să pară anti-România ca să poată concura. E o rușine! Vor să pară că emigranții ne vor fura locurile de muncă, dar vor cere ajutorul de șomaj. E destul de greu să fii angajat și șomer în același timp!”, a spus jurnalista.

 

Tessa Dunlop: „E clar că România are o problemă de imagine aici în Marea Britanie”

 

„De ce este așa multă panică în Marea Britanie? Nu pot să vă mint! Suntem o insulă aglomerată. În curând vom fi 70 de milioane de oameni. Mulți dintre noi suntem destul de grăsuți. Înseamnă că acuș nu va mai fi loc. În ultimii 10 ani, milioane de emigranți est-europeni au venit în Marea Britanie. Sigur, au avut de câștigat forță de muncă ieftină. Însă, unii afirmă că au venit prea mulți oameni. Am încercat să explic că cei mai mulți din România sunt deja în Spania și Italia, înseamnă că nu au mai rămas prea mulți români care să vină aici. Poate ar trebui să spunem „MULȚUMESC", nu „PLECAȚI!". Sigur că nu spunem niciodată mulțumesc emigranților.

Să fim sinceri, e clar că România are o problemă de imagine aici în Marea Britanie. Nu aveți pe nimeni la voi să bată toba pentru România. Eu încerc, dar nu pot să mă descurc singur.

Nu uitați de România! Vă rog! Investiți cu înțelepciune ce ați învățat și cu resursele cu oameni deștepți! Pe viitor, România va spune Angliei încotro să meargă!”, a spus Tessa Dunlop.

 

Tessa Dunlop, un foarte bun „ambasador” pentru România

 

Tessa Dunlop are o poveste de viață foarte interesantă, cu mare legătură cu Romania. A facut voluntariat prin anii 90 la un orfelinat de copii din Siret, s-a căsătorit cu un român și realizează emisiuni la BBC morning și în presa din UK despre situația românilor și un up-to-date politic despre România.

Ea e un foarte bun ambasador pentru România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel