Teodor Meleşcanu, după decizia CCR: "Nu numai că nu am ce să îmi reproşez... E problema lor"
Autor: Andreea Cosma pe 22 ian 2020, 15:12 | Politică

Teodor Meleşcanu a făcut primele declaraţii oficiale după ce Curtea Constituţională a României a apreciat ca neconstituţională numirea sa în fruntea Senatului.

Teodor Meleşcanu nu intenţionează să îşi dea demisia, ci aşteaptă ca decizia Curţii să fie publicată în Monitorul Oficial, iar până atunci să îşi continue activitatea.

"Având în vedere că este o premieră, aşteptăm considerentele CCR pentru a proceda în consecinţă. Pâmă în momentul publicării în Monitorul Oficial, eu îmi asum în continuare îndatoririle pe care le am", a spus Teodor Meleşcanu, la Senat.

Întrebat dacă are ceva să îşi reproşeze privind activitatea sa în calitate de preşedinte al Senatului, Meleşcanu a răspuns:

"Teodor Meleşcanu: Nu numai că nu am ce sa îmi reproşez, dar am argumente foarte solide care au fost depuse în faţa CCR. 

Jurnalist: Se pare că nu au contat în faţa judecătorilor...

Teodor Meleşcanu: Este problema judecătorilor şi drpetul lor la liberă alegere. Faptul că nu a fost în unanimitate, dovedeşte că au existat şi alte puncte de vedere".

Teodor Meleşcanu ar dori să continue activitatea în Senat.

"Eu îmi doresc un singur lucru: să pot să contribui la activitatea cât mai bună a Senatului, mai ales într-o perioadă politică foarte frământată. Nu am ambiţii personale ci dorinţa de a contribui cu experienţa pe care o am la desfăşurarea lucrărilor parlamentare. Toate posibilităţile sunt deschise", a mai spus Meleşcanu. 

Te-ar putea interesa și ....
Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri