Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Te lovești de o problemă deosebită și vrei să o semnalezi? Ai nevoie de ajutor pentru reintegrarea pe piața muncii? Așteptăm mesajele tale de luni până vineri între orele 9:00 și 18:00 la numărul de telefon 0722.264.462 sau pe email la [email protected].
Conținuțul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Tehnologia poate salva România și pe românii care se întorc acasă
WhatsApp
Banii din finanțări nerambursabile care se dau pentru dezvoltarea noilor tehnologii pot transforma IT-iștii români în cei mai bogați oameni din țară, fără să-și caute un loc de muncă în acest domeniu. România are peste 85% din suprafață în mediul rural, iar aproape orice loc poate fi transformat într-o mică uzină ecologică, doar cu niște idei inteligente și o investiție pentru viitor.
Foto ILUSTRATIV

Există o idee preconcepută în România, că energiile alternative nu vor fi niciodată eficiente, însă deja sunt multe proiecte implementate care demonstrează contrariul. Iar atunci când anergiile alternative sunt combinate cu știință și tehnică... mai exact, cu experți IT și noile tehnologii, lumea toată se transformă...

 

Tehologie performantă pentru eficientizare

 

În țara noastră există deja tehnologie care cresc eficiența panourilor fotovoltaice cu 45%, iar cercetarea merge în continuare. Specialiștii care lucrează la îmbunătățirea acestora se adresează deja comunităților mici, care pot crea sistemele de microgrid, de rețea independentă, de mici dimensiuni. Sunt locuri în țară unde astfel de rețele funcționează deja. Energia alternativă este o soluție ideală și pentru agricultori: riscul de a rămâne fără curent electric și de a se distruge, astfel, culturile din sere și solarii, este eliminat, dacă se folosesc aceste microsisteme de energie verde.

A fost lansat deja, de către cercetătorii de la Cluj, un concept nou de mix de energie, care să rezolve problemele care apar la fiecare tip de energie alternativă în parte. Astfel, eficiența maximă în producerea de energie electrică ce poate fi folosită acasă, pentru alimentarea locuinței, dar și a serelor, a solariilor și a altor spații necesare în producția agricolă, se recomandă folosirea tuturor mijloacelor alternative de producere a curentului electric, adică panouri fotovoltaice, eoliene de mici dimensiuni și microhidrocentrale – a colo unde există posibilitatea. Cei care au fermă de animale pot folosi gunoiul pentru producție de biogaz, iar în paralel se pot folosi concentratoare solare care lucrează în plus și cu alimentare cu biogaz.

Există  foarte multe astfel de soluții inteligente, bazate pe tehnologia de ultimă generație. Se pot accesa fonduri europene pentru astfel de proiecte zonale, unde specialiștii români, experți în aceste tehnologii, pot deveni coordonatorii unor mari proiecte de viitor. Construirea unor parcuri fotovoltaice supereficiente este una dintre țintele cercetătorilor, iar folosirea eficientă a energiilor alternative poate salva o mare parte din economie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Locul tau este acasa! Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel