Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tarta franțuzească cu lămâie și brandy, cel mai aromat desert. Pregătește-te pentru un deliciu
WhatsApp
Tarta franțuzească cu lămâie și brandy este un desert extrem de rafinat, cremos, aromat. Dacă te prezinți cu el în fața musafirilor, cu siguranță vor spune că ești „chic”. Gustul  este divin și dacă urmezi indicațiile de mai jos, totul va fi simplu.
Prăjitura care te face să adori lămâia. Este pufoasă, aromată și ușor de făcut

Tartă franțuzească cu lămâie și brandy nu se prepară greu, deși este unul dintre cele mai fine deserturi. 

Ingredientele sunt  ușor de găsit,

Iată de ce ai nevoie pentru prepararea aluatului 

300 gr făină;

150 gr unt rece cu peste 80% grăsime;

75 gr zahăr pudră;

1 praf de sare;

1 gălbenuș de ou mediu;

2-3 linguri de apă rece

Ingrediente pentru crema de lămâie 

 

3 ouă +2 gălbenușuri

150 gr miere de albine

200 ml frișcă lichidă

50 ml brandy;

coaja şi sucul de la 3 lămâi bio

100 gr unt

1 praf de sare

Ingrediente pentru decor 

 

1 lămâie

2 clementine

100 gr zahăr

200 ml apă

bezea din 2 albușuri + 50 gr zahăr.

 

Cum prepari aluatul pentru tarta franțuzească cu lămâie și brandy 

 

Amestecă într-un bol făina cu sarea și zahărul pudră, dar nu înainte de a trece făina prin sită. Adaugă untul rece, tăiat în cuburi și oul. Amestecă rapid toate ingredientele din vas, până obții un aluat ușor sfărâmicios. Potrivește consistența aluatului cu 1-2 linguri de apă rece. Apoi, acoperă aluatul și lasă-l la rece 30 de minute.

În ultimele  8-10  minute pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul pe masa presărată cu făină într-o foaie circulară cu care îmbraci interiorul unei forme de tartă de aproximativ 32-34 cm diametrul. Înțeapă baza aluatului din loc în loc cu o furculiță, pentru a nu se deforma în timpul coacerii.

Ce faci după ce se coace aluatul

 

Pune forma cu aluatul de tartă la cuptorul setat la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute. După acest interval, înlătură folia cu boabele și mai coace aluatul pentru 7-8 minute. Astfel, aluatul se va rumeni și la bază. Lasă aluatul de tartă să se răcească înainte de a-l umple cu cremă. 

Prepară cea mai aromată cremă pentru tarta cu lămâie și brandy

 

Sparge ouăle într-o cratiță mică pe care o pui în altă cratiță mai mare. Pune apă în cratița mare, dar să nu atingă dosul cratiței mici. Peste ouă adaugă cele două gălbenușuri și un praf de sare. Cu ajutorul mixerului, amestecă bine ingredientele pe baia de aburi până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă, pe rând coaja de la lămâi, răzuită fin, sucul de lămâie, mierea și untul. Amestecă energic după fiecare ingredient adăugat. Când crema este omogenă și untul topit, trece-o printr-o sită pentru a deveni fină. Apoi, adaugă brandy și frișca lichidă și omogenizează bine crema. 

Scoate forma de copt cu crusta de tartă de la cuptor și întinde uniform în interiorul acesteia scrie catine.ro

Apoi, reglează temperatura cuptorului la 50 de grade Celsius și mai coace tarta pentru 12-15 minute. Lasă tarta să se răcească bine înainte de a o decora și porționa.

Pentru decor, te poți folosi de imaginație.Poți felia citricele, apoi poți carameliza zahărul, pentru un strop de culoare și gust.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel