Tăriceanu, după declarațiile primarului Florea: „Nu agreez declarațiile care încurajează discriminarea”
Autor: Loredana Iriciuc pe 14 ian 2020, 12:58 | Politică

Sursa foto: captură Antena 3

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat astăzi că va discuta cu primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, despre afirmația acestuia referitoare la cuplurile care își doresc copii. Liderul ALDE susține că nu agreează „în niciun caz” declarațiile care încurajează discriminarea.

„Am citit declarația pe care primarul Dorin Florea a postat-o pe pagina de Facebook. Chiar dacă, uneori, unui primar îi poate fi dificil să gestioneze relația cu o anumită minoritate sau grup social, în niciun caz nu agreez declarațiile care încurajează discriminarea de orice fel! Cred cu fermitate că soluția nu este să ridicam ziduri, ci, mai degrabă, să le dărâmăm pe cele deja construite. Voi avea o discuție cu primarul Dorin Florea pe acest subiect", a transmis Călin Popescu Tăriceanu, într-un comunicat de presă.

Reacția vine în contextul în care primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a scris luni pe Facebook că populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Citește și Un primar din România pune condiții romilor care vor copii

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicații. El a afirmat că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială" care „va exploda". Edilul spune că nu îl sperie CNCD, potrivit Mediafax.

 

Te-ar putea interesa și ....
Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri