Tăriceanu, despre declaraţiile primarului Dorin Florea: "Nu le pot accepta. Dar sunt familii care fac copii pentru alocaţie"
Autor: Andreea Cosma pe 22 ian 2020, 08:21 | Politică

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți, că nu poate accepta declarațiile primarului Dorin Florea despre cuplurile care fac copii, însă e o realitate că unele familii fac copii doar pentru a obține o alocație. Liderul ALDE susține că nu poate cenzura libera exprimare, referindu-se la Florea.

„Declarațiile lui Dorin Florea nu le pot accepta. Dezaprob acest mod de a pune problema. Existența unor probleme care nu sunt luate în discuție nu presupune că lucrurile se vor rezolva de la sine. Faptul că există familii care fac copii ca să obțină o alocație este o realitate. Și nu e numai în România. E o practică regretabilă. Deci declarațiile lui Florea sunt neinspirate, dar eu sunt liberal și e greu să fac cenzură la libera exprimare. Limita până la discriminare nu e rolul meu să îl hotărăsc”, a spus Tăriceanu, la TVR, citat de Mediafax.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, ar fi trebuit să se prezinte, marți, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care face verificări în cazul afirmațiilor sale, de pe Facebook, potrivit cărora populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. El a propus, astfel, introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Dorin Florea, a declarat, marți, pentru Mediafax, că a trimis la CNCD o scrisoare în care a argumentat ceea ce crede despre anchetele sociale în cazul femeilor de etnie romă care nasc și speră că CNCD „se va lămuri definitiv că problema e cât se poate de reală”.

Edilul a subliniat că nu este obligatoriu să se prezinte la CNCD și că procedura permite și transmiterea unui document scris.

Te-ar putea interesa și ....
Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri