Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânărul care i-a tăiat unui bărbat capul cu drujba, condamnat la închisoare pe viață, în Timiș
WhatsApp
Magistrații Curții de Apel Timișoara l-au condamnat la închisoare pe viață pe tânărul de 32 de ani care, în ianuarie 2019, i-a tăiat unui bărbat capul cu drujba. Acesta fusese condamnat în primă instanță la 25 de ani de închisoare, decizie contestată de procurori și de inculpat.

Bărbatul de 32 de ani a fost condamnat în primă instanță la începutul lunii noiembrie a anului trecut. Acesta a primit o pedeapsă de 25 de ani și șase luni de închisoare pentru omor calificat, violare de domicliu și loviri și alte violențe. Pe lângă asta, bărbatului i-a fost interzis ca după executarea pedepsei să se apropie de cei doi fii ai victimei sale pe o perioadă de 5 ani. Avea de plătit și daune materiale de 5.000 de lei, pentru bunurile pe care le-a distrus în casa victimei, și 155.000 de euro daune morale.

Decizia magistraților Tribunalului Timiș a fost contestată atât de inculpat, cât și de procurori și de copiii bărbatului de 44 de ani, care erau acasă atunci când tatăl lor a fost atacat cu drujba.

 

Decizia Curții de Apel Timișoara

 

Astfel, Curtea de Apel Timișoara a respins apelul făcut de inculpat și i-a modificat pedeapsa. Bărbatul de 32 de ani a fost condamnat definitiv la închisoare pe viață.

„Condamnă inculpatul la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. În baza art.65 C.p. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute la art.66 alin.1 lit.a, b, h şi n – dreptul de a comunica cu părţile civile L. C. M. şi L. F. A. (fii victimei-n.r.) şi de a se apropia de aceştia la o distanţă mai mică de 100 m pe durata executării pedepsei. Menţine dispoziţiile sentinţei apelate privind condamnările şi pedepsele aplicate pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe prevăzută de art.193 alin.2 C.p., violare de domiciliu prevăzută de art.224 alin.1 şi 2 C.p. şi distrugere prevăzută de art.253 alin.1 C.p. În baza art.38 C.p. raportat la art.39 alin.1 lit.a C.p. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea a detenţiunii pe viaţă" , se arată în decizia magistraților Curții de Apel Timișoara.

 

Un bărbat a fost decapitat cu o drujbă

 

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din localitatea timișeană Sânadrei a fost decapitat în 31 ianuarie 2019 cu o drujbă de un tânăr de 32 de ani. Acesta ar fi cumpărat o mașină de la victimă și s-a decis să-l omoare pentru că a constatat că autoturismul avea mai multe defecțiuni, iar bărbatul de 44 de ani nu a dorit să-i restituie banii.

Polițiștii timișeni au stabilit că tânărul a tăiat ușa de la intrarea în casa victimei cu drujba în noaptea de 31 ianuarie. În locuinţă se aflau bărbatul de 44 de ani, copiii acestuia, doi băieţi de 14 şi 18 ani, precum şi prietena unuia dintre ei. Băieţii şi fata au reuşit să fugă, iar adolescentul de 14 ani şi-a rupt un picior în timp ce a încercat să scape pe geamul din spate al casei. Victima a fost prinsă în curtea casei, bărbatul fiind descoperit decapitat lângă un gard, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel