Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Taiwan. Un om aflat în carantină a primit o amendă de 31.000 pentru că s-a dus într-un club să danseze
WhatsApp
Un om din Taipei a fost amendat cu un milion de dolari taiwanezi (TWD), echivalentul a 31.000 de euro, pentru că a ieșit din carantina de acasă și s-a dus să danseze într-un club.

Un cetățean din Taipei era în autoizolare la domiciliu, după ce se întorsese în țară din Asia de Sud-Est. Cu toate acestea, a fost descoperit de autorități într-o discotecă, în timpul unui control de rutină. Oamenii legii au decis să aplice cea mai mare sancțiune posibilă, denunțând „rea-voința” făptașului.

„Persoanele surprinse în locuri aglomerate și prost ventilate vor fi trimise în centre de prevenirea epidemiei și vor primi amenzi de un milion de TWD. Nu va exista excepție sau indulgență”, a declarat Hu Yu-ih, primarul Taipeiului.

Inconștientul dansator riscă să-și vadă amenda dublată, în cazul în care camerele de supravheghere demonstrează că, pentru a merge la discotecă, a folosit transportul în comun.

 

Pe 20 ianuarie a fost activat un centru de comandă dedicat crizelor sanitare

 

Insula are până astăzi 195 de cazuri de contaminare cu coronavirus și două decese.

Contaminările provin esențial de la persoane întoarse din străinătate. Acestea trebuie să respecte carantina la domiciliu și sunt supravegheați prin GPS-ul de pe smartphone. Când se îndepărtează, poliția îi avertizează prin SMS, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel