Surse: Capitala ar putea intra în carantină de Paște
Autor: Nicoleta Nicolau pe 13 apr 2021, 22:42 | Sanatate

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: „Două săptămâni de carantină naţională ar face minuni"

Capitala ar putea intra în carantină de Paște, potrivit unor noi reguli bazate pe un act normativ publicat astăzi în Monitorul Oficial. Premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pentru ordinul care stabilește noi criterii pentru carantinarea localităților. 

Un ordin al Ministerului Sănătății, semnat de Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial. Ordinul prevede că nivelul de testare pentru Covid și gradul de ocupare a paturilor din spitale și din secțiile ATI vor fi luate în calcul, alături de rata de incidență, pentru instituirea carantinei.

Varianta carantinării Capitalei a fost exclusă de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Acesta a declarat marți seară, în emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că decizia politică la nivelul coaliției nu prevede impunerea carantinei. 

„Este exclus să avem o carantină, în sensul celei de la începutul pandemiei. Aceasta este decizia la nivelul coaliției. Nu am văzut acest ordin, dar, ca decizie politică, este exclusă carantina.  Ministrul Sănătății răspunde pentru ce face, sunt sigur că o carantinare nu vom avea în niciun caz. 

Cred că domnul Voiculescu nu va lua nicio decizie în defavoarea noastră în zona de sănătate și cea economică. Este un echilibru greu de dus în întreaga lume în timpul pandemiei”, a spus deputatul în emisiunea Legile Puterii de pe Realitatea PLUS. 

Ungureanu a subliniat că aceasta este opinia unui medic, referindu-se la Andreea Moldovan și ideile sale de carantinare. „Andreea Moldovan este medic, a văzut boala și știe că, din punct de vedere epidemiologic, asta ar fi calea ca să ieșim din pandemie. Dânsa nu poate să iasă ușor din pielea unui medic”, a adăugat deputatul. 

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri