Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Studiu. Un tânăr din 5 vrea să plece în străinătate. Ce le lipsește românilor de azi
WhatsApp
Dintre lucrurile care le lipsesc cel mai mult, tinerii menționează în primul rând lipsa opțiunilor în ceea ce privește materiile pe care să le studieze în școală și lipsa banilor. Pe locul al treilea se află consilierea în carieră (2 din 3 tineri își doresc să aibă opțiunea de a alege materiile pe care să le studieze), arată rezultatele unui sondaj, derulat de Romanian Business Leaders și consultat de HotNews.ro. Potrivit documentului, un tânăr din 5 vrea să plece din România fie pentru a se angaja fie pentru a studia.
Foto ILUSTRATIV

Pe lângă interesul pentru investiții și antreprenoriat se remarcă interesul mai mare al tinerilor pentru dezvoltarea în zona de soft skills în principal organizare personală și productivitate, respectiv social skills: comunicare, leadership, gestionarea emoțiilor.

1 din 3 tineri nu intenționează să își deschidă o afacere în timp ce 2 din 3 tineri au apetit pentru antreprenoriat. Principalul obstacol pe drumul antreprenoriatului îl reprezintă lipsa accesului facil la resurse financiare de finanțare.

Principalele motivații atunci când se află în fața unui job nou sunt: să le placă ceea ce fac la job și flexibilitatea de
a lucra de acasă sau de la birou.

Doar 5% dintre tineri își doresc să lucreze de acasă în timp ce 53% preferă flexibilitatea de a lucra de acasă sau de la birou. Pe lângă salariu mai este important pentru ei contribuția pe care o pot aduce la locul de muncă și posibilitatea de a-și lăsa amprenta personală.

Studiul consemnează unele diferențe semnificative între fete și băieți. Fetele au menționat într-o mai mare măsură nevoi de dezvoltare generală aproape la toate dimensiunile și în special dobândirea abilităților sociale, gestionarea emoțiilor, organizare personală, managementul timpului etc. și orientare vocațională.

Peste 50% din tineri au intenția să economisească mai mulți bani iar aproape 20% vor să investească.

1 din 2 tineri intenționează să fie mai atent la cheltuieli în timp ce doar 1 din 3 intenționează să câștige mai mulți bani.

Fetele își propun să economisească sau să fie mai atente la cheltuieli în timp ce băieții își propun să câștige mai mulți bani și să investească.

Citește aici rezultatele integrale ale studiului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel